..... Inici | Ràdio | Recerca

Video Fòrum: Les dones decidides | 13 nov.

by 22:47 0 comentaris

LES DONES DECIDIDES
Adreça: Itxaso Díaz, Llicenciada en Audiovisuals
Sinopsis:

El documental, gravat a El Salvador i Hondures, mapea i entrevista a diferents associacions i persones que es troben lluitant i defensant els drets de les dones, intentant que almenys es despenalitzi l'avortament per 4 causals. El documental contextualitza la situació i recull, a través d'il·lustracions, els casos de quatre dones que han vist violats els seus drets, creant una visió coral de la problemàtica.


A l'octubre d'aquest any, aquesta peça documental va rebre un guardó en la gala de clausura del 10º. Festival Internacional de Cinema Invisible “Film Sozialak” de Bilbao, a Millor Obra d'Equitat de Gènere. Aquest premi li va ser concedit al documental per la manera en què narra, usant eines diferents, els problemes que enfronten les dones a El Salvador i Hondures davant l'acusació d'haver avortat, quan el que han viscut, per exemple, és una emergència obstétrica. Elles acaben a la presó amb condemnes de 30 a 40 anys. En aquests dos països, el Dret a l'Avortament no existeix.

Data i lloc:

13 de novembre de 2018 19:00h Barcelona C/ Villaroel 10, 08011 -Local de Dones Pa´*lante


LAS MUJERES DECIDIDAS 

Dirección: Itxaso Díaz, Licenciada en Audiovisuales
Sinopsis:
El documental, grabado en El Salvador y Honduras, mapea y entrevista a distintas asociaciones y personas que se encuentran luchando y defendiendo los derechos de las mujeres, intentando que al menos se despenalice el aborto por 4 causales. El documental contextualiza la situación y recoge, a través de ilustraciones, los casos de cuatro mujeres que han visto violados sus derechos, creando una visión coral de la problemática. 

En octubre de este año, esta pieza documental recibió un galardón en la gala de clausura del 10º. Festival Internacional de Cine Invisible “Film Sozialak” de Bilbao, a Mejor Obra de Equidad de Género. Este premio le fue concedido al documental por la manera en que narra, usando herramientas diferentes, los problemas que enfrentan las mujeres en El Salvador y Honduras ante la acusación de haber abortado, cuando lo que han vivido, por ejemplo, es una emergencia obstétrica. Ellas terminan en la cárcel con condenas de 30 a 40 años. En estos dos países, el Derecho al Aborto no existe. 

Fecha y lugar:

13 de noviembre de 2018 19:00h  Barcelona C/ Villaroel 10, 08011 -Local de Mujeres Pa´lante


#Agenda #Vídeos #Dretshumans #Refugiats #Migració #América #Mujeres #Cinema #Cultura #Catalunya #Barcelona

DSAN

Developer