..... Inici | Ràdio | Recerca

Dinamarca reté les seves ajudes a Tanzània pels atacs contra la comunitat gai

by 18:48 0 comentaris

El mes passat, Paul Makonda, comissari de la capital comercial de Dar es Salaam, Tanzània, va demanar a la ciutadania que informèssin de persones gai a la policia. Va dir que crearia un equip de vigilància per controlar els homosexuals. 

El govern de Tanzània no ha comentat encara les declaracions. Makonda, un aliat del president de Tanzània, va dir el mes passat que ja s'imaginava que rebria una crítica internacional per la seva postura, però va afegir: "Prefereixo molestar a aquests països que molestar a Déu".

Els actes homosexuals són il·legals a Tanzània i es castiguen amb fins a 30 anys de presó. Els corresponsals diuen que les declaracions contra els homosexuals han augmentat des de l'elecció del president John Magufuli el 2015.

El 2017, el viceministre de Salut del país va amenaçar amb fer pública una llista de persones gai.

La ministra de cooperació al desenvolupament de Dinamarca, Ulla Tornaes, va dir que el respecte dels drets humans era crucial per Dinamarca. "Estic molt preocupada pel desenvolupament negatiu a Tanzània.", va dir la Sra Tornaes a Twitter. "Per tant, hem decidit retirar 65 milions de corones daneses del país. El respecte als drets humans és fonamental per a Dinamarca".

Dinamarca és el segon donant d'ajuda més gran de Tanzània.

Font: Infoccitània


#lgtbi #racisme #feixisme #dretshumans  #africa #tanzania #noticies #catala 

TRTRT

Developer