..... Inici | Ràdio | Recerca

Esmorzar amb periodistes mexicans amenaçats i acollits a Barcelona

by 10:16 0 comentaris

A l'esquerra Luis Daniel Nava, Jacob Morales i a la dreta Luis Hernández.
Autor: Ana Jiménez Font: PressReader i FutuRock.

El Col·legi de Periodistes organitza un esmorzar amb tres periodistes mexicans, Luis Daniel Nava i Jacob Morales el pròxim dimecres 10 d'octubre a les 10:00 h a la seu de Barcelona del Col·legi. Nava i Morales formen part del programa pilot d'acollida de periodistes mexicans amenaçats. També es comptarà amb la presència del periodista i escriptor Luis Hernández. Per participar-hi cal ser col·legiat i inscriure's enviant un correu a comunicacio@periodistes.org. Les places són limitades.

Luis Daniel Nava (1982) és actualment periodista corresponsal del diari El Sur a Chilapa de Álvarez. El periodista mexicà resideix a Barcelona gràcies al programa d'acollida creat per Taula per Mèxic i impulsat per l'Ajuntament de Barcelona, que porta a la ciutat catalana persones amenaçades per la seva tasca de defensors dels drets humans. Durant la seva estada a Barcelona aprofitarà per prendre's un descans i per denunciar la situació que vivia a Mèxic. Allà, Nava, ha estat assaltat diversos cops en els últims dos anys. El periodista ha denunciat repetitivament els abusos del poder polític a l'estat de Guerrero (Mèxic).

Jacob Morales (1988) és periodista corresponsal del diari El Sur a Chilpancingo (Guerrero). Igual que Nava, està acollit al programa Taula per Mèxic i està residint a Barcelona per descansar i tenir un temps de tranquil·litat després que a Mèxic rebés amenaces a través de les xarxes socials i telefònicament. Aquestes van sorgir després que el projecte hidroelèctric de La Parota acabés amb 25 detinguts i 11 morts. Morales va ser intimidat per cobrir els fets i aleshores va decidir mudar-se a la capital de l'estat, on es va acollir al mecanisme estatal de protecció de periodistes.

Luis Hernández (1955) és periodista i escriptor. A més és coordinador d'Opinió i articulista setmanal del diari La Jornada. Ha estat presentador i narrador de documentals. Destaca especialment el film sobre el cas Ayotzinapa, referent a la desaparició de 43 estudiants a la ciutat d'Iguala (Guerrero).

Data: Dimecres 10 d'octubre

Hora: 10:00h 

Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya núm. 10, Barcelona)

#agenda #Barcelona #Catalunya #DretsHumans #periodisme 

OBS

Developer