..... Inici | Ràdio | Recerca

Eleccions al Brasil: batalla entre Bolsonaro i Haddad

by 17:43 0 comentaris

Els col·legis electorals del Brasil han obert aquest diumenge a les 8.00 per donar inici a la segona volta de les eleccions presidencials del Brasil, en les que l'ultradretà Jair Bolsonaro parteix com a favorit davant l'exalcalde de Sao Paulo Fernando Haddad, que aspira a retornar al Partit dels Treballadors (PT) el poder perdut.

La molt probable victòria de Jair Bolsonaro en la segona tanda de les eleccions al Brasil, avui, amb un discurs autoritari, racista, homòfob i misogin, demostra novament com n’és, de difícil, per al centreesquerra, atraure el vot d’electors que fins fa poc li feien confiança.

Arreu s’ha vinculat l’èxit polític de Bolsonaro a una hipèrbole verbal que evoca Donald Trump, i també a la seva promesa de llei i ordre implacable a l’estil del filipí Rodrigo Duterte. Però el gir de l’electorat brasiler reuneix altres condicionants. Com s’entén, si no, que a les faveles de la misèria caigui el suport al Partit dels Treballadors en benefici d’una opció política als antípodes, d’extrema dreta?

#Brasil #America #racisme #dretshumans #feixisme

TRTRT

Developer