..... Inici | Ràdio | Recerca

El Festival Raval(s) 2018 Prepara la 16a edició

by 13:17 0 comentaris


Fotografia: Clara Soto

Sota el lema “Les diferents formes que adopta el racisme”, el Festival de Cultura Raval(s) celebrarà la seva 16a edicióentre el 8 i l’11 de novembre.

El Festival, que s’ha consolidat com una de les principals manifestacions culturals del barri, centrarà la seva programacióen el racisme quotidià i estructural, alhora que es difondran les bones pràctiques existents al barri per combatre’l, amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania, visibilitzar la problemàtica, generar espais d’autoconeixement entre el veïnatge i realitzar accions de denúncia des d’un vessant artístic i comunitari.

La programació inclourà, entre d’altres, tallers sobre racisme per a les entitats participants del Festival, l’exploració del racisme quotidià a través del teatre i creacions col·lectives, una "Biblioteca vivent" amb persones que ens explicaran la seva experiència, la "Festa del Diwali 2018", xerrades i debats sobre racisme, l’intercanvi de sapiències entre col·lectius amb receptes d’infusions entorn a medicines naturals, activitats relacionades amb la llengua àrab i la cuina, concerts de diversos estils musicals, activitats familiars, danses i exhibicions de cultura popular, concerts de les corals del barri i de les escoles. Com a novetat d’enguany, Raval(s), dies abans de la seva inauguració, comptarà amb un Cine Fòrum.

La Rambla del Raval, la Plaça dels Àngels, la Plaça Folch i Torres, la Plaça Joan Amades, la Rambla del Raval i la Plaça de Salvador Seguí seran alguns dels espais que acolliran l’edició d’aquest any, en la qual també es programaran exposicions, xerrades i itineraris històrics i culturals. Tot, vist des d’una perspectiva multicultural i continuant amb l’aproximació feminista i de diversitat de gènere de les dues darreres edicions. A finals d’octubre podreu consultar la programació completa a l'apartat de Raval(s).

Aquesta 16a edició comptarà amb nous participants com El Espacio del Inmigrante, l’Associació Carabutsí, l’Associació Interacció, l’ECOP (Estudiants Catalans d'Origen Pakistanès), LaFundició o les Minah Sisters, entre d’altres. Aquests se sumaran a les més de 100 entitats, col·lectius, associacions, comerciants i centres educatius del barri que en van formar part en l’anterior edició. Durant la celebració del Festival també s’habilitarà un stand sobre racisme i un altre sobre violències de gènere.

El Festival significa la culminació d’un procés de creació comunitari en el qual entitats, col·lectius, equipaments culturals, associacions, centres educatius, artistes i veïnat s’uneixen per compartir, treballar i mostrar la gran diversitat i riquesa del Raval.

Més informació


#Interculturalitat #Barcelona #agenda #catalunya #cultura #interreligiositat #dretshumans #migrants 

OBS

Developer