..... Inici | Ràdio | Recerca

Es Baluard de Palma exposa l'artista i activista feminista turca Şükran Moral

by 20:24 0 comentaris

La comissària de la mostra, Claudia Giannetti, l'artista Şükran Moral i la directora d'Es Baluard, Nekane Aramburu.


El museu Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma presenta Şükran Moral. El món per dins, la primera exposició individual als països de llengua catalana de l'artista i activista turca internacionalment reconeguda. L'exposició serà del 13 de juliol al 9 de setembre de 2018.

Com cada estiu, Es Baluard convida un artista internacional a presentar un projecte temàtic a l'Aljub, com ja va fer anteriorment amb Miao Xiaochun, Michael Najjar, Thomas Hirschhorn i el col·lectiu rus AES+F. Enguany incidim en l'activisme feminista en reconeixement del treball de l'artista turca Şükran Moral, sota la curadoria de Claudia Giannetti, que ja l'any 2014 dirigí una important retrospectiva seva a l'Edith Russ Haus for Media Art, Oldenburg, Alemanya.

Como a figura destacada en en la història recent de l'art contemporani de Turquia i reconeguda internacionalment, l'artista Şükran Moral treballa en camps diversos: performance, escultura, vídeo, instal·lació i fotografia. "Les seves obres problematitzen els rols de gènere, les estructures de poder, la influència dels tabús socials en la vida privada i pública de les persones, els mecanismes de l'art i la política de representació", afirma Giannetti.

La pràctica artística de Şükran Moral s'inscriu en la línia de treball de dones artistes contemporànies compromeses amb la crítica de les polítiques de gènere, els condicionants identitaris, la genealogia de la violència, l'alteritat, els llenguatges del cos, les pràctiques patriarcals, les relacions de poder o la ficcionalització de la realitat, com Yoko Ono, Nil Yalter, Carolee Schneemann, Valie Export, Lynn Hershman Leeson, Marina Abramović o Ana Mendieta.

Moral inscriu les seves accions artístiques en l'espai públic, dominades per normes socials formals i informals, reconegudes o imposades, per provocar una mena de curtcircuit en mecanismes perceptuals. Sigui en un bordell (Bordello, 1997), un bany turc per a homes (Hammam, una actuació realitzada el 1997 per a la Biennal d'Istanbul), una plaça del poble (Marriage with Three Men, 2010), l'actitud que l'artista assumeix a aquests espais parteixen completament del concepte teatral èpic per apropar-se al que l'escriptor Francisco de Quevedo crida l'experiència del «món des de dins».


ES BALUARD MUSEU D'ART MODERN I CONTEMPORANI DE PALMA
Plaça Porta de Santa Catalina, 10. 07012 - Palma

Més informació: www.esbaluard.org


#exposicions #museus #balears #agenda #mallorca #palma #feminisme #dona #dones #genere #cultura #art #Turquia

redacció

Developer