..... Inici | Ràdio | Recerca

El President de Catalunya, Quim Torra, visita La Tancada Antirracista del Raval

by 20:01 0 comentaris
El President Quim Torra ha rebut dels tancats un exemple d'exàmen de nacionalitat espanyola.

El president de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra, a qui fins fa poc la dreta nacionalista espanyola acusava de racista, ha tingut el detall de visitar La Tancada Antirracista en favor dels drets de les persones migrants establerta a l'antiga Escola Massana del Raval de Barcelona, en el seu primer acte després de conformar el Consell Executiu aquest matí. 

La corresponsal d'Itacat a La Tancada, Maria Dantas, ens informa que els organitzadors de La Tancada, a més d'expressar les seves reivindicacions al President i debatre alguns aspectes, han entregat al Quim Torra un exemplar de l'exàmen de nacionalitat (a la fotografia) que han de superar obligatòriament les persones migrants per a obtindre la nacionalitat espanyola, segons estableix la nova legalitat espanyola. El President ha pogut constatar l'absurditat de les preguntes que l'exàmen inclou. Els membres de La Tancada han fet palès que esperen que el gest no quedi només en un detall bonic i que realment es puguin impulsar mesures concretes des del Govern de Catalunya per millorar la situació de les persones migrants.

Itacat Ràdio ja va enregistrar en un programa especial, que podeu escoltar aquí, on la periodista Omàira Beltrán recull les peticions dels representants de La Tancada Antirracista. El programa es va realitzar a la seva de l'Escola Masana. Des de fa mes i mig, en aquest espai hi ha tancades un grup de persones per exigir que es respectin els drets dels immigrants i se'ls facilitin els tràmits burocràtics per obtenir els papers. Per aquest motiu, el President Torra, acompanyat del diputat d'ERC Rubén Wagensberg, fundador de la plataforma Casa Nostra Casa Vostra, s'ha reunit amb ells, per escoltar les seves peticions.

Escolteu el programa que Itacat Ràdio va realitzar als membres de La Tancada:



#catala #barcelona #interculturalitat #racisme #solidaritat #catalunya #noticies #entitats #migrants #solidaritat 

.

Developer