..... Inici | Ràdio | Recerca

La justícia espanyola crea indignació i pànic deixant 'La Manada' en llibertat provisional

by 20:26 0 comentaris


Cartells contra la justícia espanyola, en la concentració contra la llibertat dels membres de la Manada a Barcelona. Foto: Aida Morales.


Continuen els despropòsits judicials a l'Estat espanyol. Aquesta vegada la Secció Segona de l’Audiència de Navarra ha decretat la llibertat provisional dels cinc membres de La Manada, condemnats a 9 anys de presó per un delicte d’abús sexual continuat a una jove de Madrid durant els Sanfermines del 2016, amb el vot particular d’un dels tres magistrats. La decisió no ha estat compresa per una majoria de la societat i ha provocat sorpresa i pànic davant la possibilitat que els joves puguin tornar a delinquir. A més, molta gent no entén com és possible que els joves d'Altsasu o els presos polítics catalans, que ni tan sols han estat jutjats, continuin en presó mentre els membres criminals de La Manada surten en llibertat.

El tribunal ha establert per als cinc membres de ‘La Manada’ una fiança de 6.000 euros perquè puguin sortir de la presó i esperar que la sentència sigui ferma. La sentència del cas de ‘La Manada’, que es va fer pública a finals d’abril, va aixecar una forta polèmica perquè va considerar els fets com un abús sexual continuat i no una violació.

La pena que va dictar l’Audiència de Navarra va ser molt menor a la sol·licitada per la Fiscalia, que era de prop de 23 anys per diversos delictes, i per l’acusació particular, que demanava 25 anys . Els fets es van produir durant els Sanfermines del 2016.La sentència va aixecar una onada de protestes arreu de l’Estat perquè va considerar els fets com un abús sexual continuat i no com una violació. 

Entitats socials i feministes ja han convocat i celebrat concentracions en importants ciutats dels Paisos Catalans i de l'estat espanyol. A Barcelona la concentració ha tingut lloc a la Plaça Sant Jaume. S'espera que en els propers dies se'n convoquin més. /ACN


#noticies #concentracions #dretshumans #feminisme #catalunya #barcelona

.

Developer