..... Inici | Ràdio | Recerca

Debat sobre el Tràfic de Dones amb Helen Mukoro | 29 maig

by 9:53 0 comentaris

Helen Mukoro Idisi, presidenta d'ONU Dones a Espanya, farà una conferència sobre "Prostitució i Trata de Dones", el proper 29 de maig. Després tindrà lloc una taula rodona i un debat amb expertes.

Helen Mukoro, que parlarà del tràfic de dones a nivell Interancional, i sobretot als paisos africans, estarà acompanyada a la sessió per l'advocada Montserrat Fernandez Garrido, experta en el tema de Prostitució i Trata, Carme Freixa, psicòloga, periodista i escriptora, Sylviane Daham, vocal de la FAVB (Federació d'associacions de veïns) activista i experta, que farà una breu introducció general del context internacional i espanyol. També esta invitada l'advocada d'origen africà Marlene Mevong.

Amb la col·laboració del Comitè Espanyol d'ONU Dones, la SDRCA (Societat per a la Difusió de les Realitats Culturals Africanes) és l'entitat organitzadora, juntament amb l'associació Mon Comunicació, d'aquesta conferència d'accés lliure, on s'exposarà l'estat de les víctimes de la trata, dones i nenes africanes , i la recerca de solucions per protegir- les i per acabar amb les xarxes criminals de tràfic i trata de persones.

Helen Mukoro, nascuda a Nigèria, però resident des de fa anys a Dénia, Alacant és llicenciada en Administració d'empreses i en periodisme i actualment està portant per tot el món el tema de la trata de dones amb fins d'explotació sexual. El Comitè Espanyol ONU Dones lidera i avalua aquest projecte sobre la Trata de dones i nenes amb fins d'explotació sexual i la seva presidenta proporcionarà una anàlisi completa sobre la situació de les dones africanes que en són víctimes, els seus drets i problemàtiques i les polítiques existents que fomenten la cooperació entre les autoritats estatals, nacionals i internacionals i la societat civil.

A l'acte hi haurà també representants d'altres organitzacions i expertes involucrades en l'avanç de l'eliminació de la trata de les dones i les nenes, així com amb la presència de cònsols de països africans.

Així mateix, es brindaran nous coneixements sobre les polítiques i pràctiques d'ONU Dones tot abordant el vincle i la necessitat de cooperació internacional entre les autoritats policials i de salut pública, la necessitat d'aplicar estratègies multidisciplinàries en la prevenció, protecció i atenció mèdica de les víctimes així com la conveniència d'introduir currículums i cursos de formació específics per a tots els agents implicats en la lluita contra aquest fenomen.

També es parlarà de la necessitat d'articular mecanismes de coordinació eficients a nivell europeu i africà i s'exposaran les Normes de la Convenció de les Nacions Unides per a l'Eliminació de la Discriminació contra la Dona (CEDAW), que prohibeix el tràfic d'éssers humans com a marc de treball per acabar amb aquesta xacra.

* La presidenta d'ONU Dones a Espanya, Helen Mukoro, serà la conferenciant principal del debat que tindrà lloc el dimarts 29 de maig de 2018, de 18:30 a 20:30 hores, a la Sala La Cuina de l'Espai Bonnemaison de la Diputació de Barcelona.


Escrit per Elena Tarifa i Julia L.Tremols. Món Comunicació / La Independent

redacció

Developer