..... Inici | Ràdio | Recerca

Dansa i feminisme amb 'Three Times Rebel' de Marina Mascarell

by 20:45 0 comentaris

Del 15 al 18 de març del 2018
MARINA MASCARELL
Three Times Rebel 
Mercat de les Flors, Barcelona

Una exploració sobre la desigualtat de gènere: arran d’una recerca en profunditat a través de la literatura, documentals, exposicions i entrevistes amb experts, Marina Mascarell va topar amb la crua naturalesa de la desigualtat, que es reflecteix en la degradació del cos de la dona, l’ús d’estereotips per educar els joves o la violència simbòlica que cada dia és més present a les nostres vides, sovint de manera inconscient. Amb cinc intèrprets imponents, música en directe de Yamila Ríos (veu, violoncel, electrònica) i una estructura mòbil geomètrica en un espai «nu», la coreògrafa porta a escena un tema candent: la igualtat de drets per a homes i dones.

La coreògrafa espanyola-neerlandesa Marina Mascarell té una manera singular ―poètica i plena de matisos― de traslladar a la dansa el seu compromís amb la societat. El 2015 va ser guardonada amb el prestigiós Premi de Dansa del BNG Bank per ser una artista amb gran talent i projecció. Mascarell, que des l’any 2012 treballa com a coreògrafa independent, ha creat peces per grans companyies com el Nederlands Dans Theater I de la Haia (UpComing Choreographers), l’Scapino Ballet de Rotterdam, el Dance Forum Taipei, el Ballet Junior de Ginebra, l’Skånes Dansteater de Malmö i el Ballet de l’Òpera de Lió. El seu treball creatiu és una contínua descoberta de temes que li són desconeguts. La seva obra aborda el món en què vivim, les decisions que prenem i les seves conseqüències, anant molt més enllà de la simple forma o l’estètica pura.

Concepte i direcció Marina Mascarell / Coreografia Marina Mascarell i ballarins / Assistent coreografia David Essing / Interpretació Nina Botkay, Maud de la Purification, Filippo Domini, Eli Cohen, Chen-Wei Lee / Composició i música en viu Yamila Ríos / Disseny vestuari Daphna Munz / Escenografia Ludmila Rodrigues / Disseny il·luminació Loes Schakenbos / Investigació artística Marthe Koetsier
Producció Korzo productions / Coproducció Mercat de les Flors, Nederlands Dans Theater, Dance Forum Taipei

#MarinaMascarell #ThreeTimesRebel

+ info: http://mercatflors.cat/espectacle/three-times-rebel/

#agenda #dansa #cultura #barcelona #catalunya #feminisme #dona #dones

TRTRT

Developer