..... Inici | Ràdio | Recerca

Conferència: 'La dona professional en la història de l'arqueologia' | 8 feb.

by 18:21 0 comentaris

"La Arqueología y ellas: la mujer profesional en la Historia de la Arqueología" 

A càrrec de la Dra. Margarita Díaz-Andreu (ICREA-UB)

Dijous 8 de febrer del 2018. A les 19h. 

Al Museu d'Arqueologia de Catalunya - MAC (Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc. Barcelona)

En aquesta conferència es durà a terme un anàlisi de com i quan la dona es va integrar en el treball professional de l'arqueologia, tant als museus, àrea en la que l'alemanya Johanna Mestorf va ser pionera al segle XIX, com en el treball de camp, en el que dones com la britànica Tessa V. Wheeler van tenir-hi un paper fonamental; com a la universitat, on Ana María Muñoz Amilibia va acabar sent exemple d'aquest últim, convertint-se en la primera catedràtica d'Espanya.

En un segon lloc, s'oferirà una reflexió sobre com i en quines circumstàncies les dones van fer l'entrada en la disciplina, quines van ser les expectatives que vna mantenir, i la realitat amb la que es van trobar, en què va consistir la seva feina i quina va ser la seva projecció a l'exterior. Es comentarà, a més a més, com ha canviat el paper de la dona professional de l'arqueologia fins arribar als nostres dies.

Cal inscriure-s'hi prèviament a macvisites.acdpc@gencat.cat o al 934232149.#dona #genere #conferencies #dones #igualtat #barcelona #catalunya #dretshumans #cultura


redacció

Developer