..... Inici | Ràdio | Recerca

'Protagonistes per la Pau' | Nens de Girona i Figueres investiguen activistes de la Pau i els Drets Humans

by 14:31 0 comentaris


La Coordinadora d'ONG Solidàries i els Ajuntaments de Girona i Figueres coorganitzen la campanya Protagonistes per la Pau. És la proposta d'enguany per commemorar el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP) a les dues ciutats.

Aquesta és una activitat que s'emmarca en el programa de Recursos Educatius de l'Ajuntament de Girona. Al llarg del mes de gener les escoles participants han treballat la cultura de pau, els drets humans i els seus valors, amb tallers i dinàmiques escolars i mitjançant la cerca d'informació sobre persones anònimes o conegudes, internacionals o locals, que han construït la pau des del seu dia a dia, demostrant el seu compromís.

A Girona l'alumnat de les escoles Migdia, Dr Masmitjà, Àgora, FEDAC Sant Narcís, Santa Eugènia, Maristes i els alumnes dels cicles Formatius d'Integració Social dels Instituts Montilivi, Vallvera (Salt) PFI-PTT de Girona han participat en el projecte. Com a novetat l'alumnat del PFI-PTT de Girona que ja fa anys que participa enguany ha col•laborat en la cerca d'informació per confeccionar biografies de pau.

En aquest ampli llistat de vides per la pau hi trobem personatges molt coneguts com la Malala Yousafzai, activista per l'educació i Premi Nobel de la Pau, l'economista i activista Arcadi Oliveres, el pallasso Tortell Poltrona, fundador de Pallassos Sense Fronteres, o l'alcaldessa de Lampedusa i defensora de les persones refugiades, Giuseppina Nicolini.

Però entre els Protagonistes per la Pau també hi ha gent anònima com Marley Díaz que fa dos anys va iniciar la campanya #1000BlackGirlBooks per aconseguir una donació de 1.000 llibres, en els quals la protagonista fos una nena negra, tipa com estava de no poder-se identificar amb les lectures escolars recomanades. O també hi ha Omid Kokabee, un jove físic iranià que va estar empresonat per negar-se a treballar en un programa nuclear al seu país i que ha rebut nombrosos premis per la seva valentia i pel seu treball fet, des de la presó, a favor dels Drets Humans i de l'educació dels seus companys presos.

Protagonistes per la Pau es clourà dimarts 30, amb una festa al Parc del Migdia de Girona, on després de les autoritats i de la lectura del manifest dels nens i nenes, Pallassos Sense Fronteres, posaran punt i final a la festa d'enguany.

L'hora del Conte de la Pau a les biblioteques de Girona:

La campanya inclou "L'hora del conte de la Pau" que és a càrrec de les alumnes d'Educació Infantil de l'institut Montilivi, en quatre biblioteques de la ciutat: la Biblioteca Escolar
Montfollet (26 gener a les 17h.), Sala de Lectura Girona Centre (29 de gener a les 17.30h) i l'Antònia Adroher (30 de gener a les 17.30h). Aquesta activitat està adreçada a les famílies i orientada a completar el treball fet a les escoles.

+ info: http://www2.girona.cat/ca/noticies/-/journal_content/56_INSTANCE_9oNf/11622/5842900?refererPlid=24974


#solidaritat #catalunya #girona #noticies #racisme #interculturalitat #culturadepau #interreligiositat #dretshumans


   

redacció

Developer