..... Inici | Ràdio | Recerca

Fins el 31 gen. | Exposició: 'Hègira, una mirada des del fron de guerra fins a la fortalesa d’Europa' a Girona

by 12:09 0 comentaris

El Centre Cívic Barri Vell – Mercadal acollirà fins al 31 de gener l’exposició de fotografies de Joakim M. Vila “Hègira, una mirada des del fron de guerra fins a la fortalesa d’Europa”, sobre els camins que segueixen els refugiats que volen arribar a Europa. La mostra s’inaugurarà el proper divendres, dia 22 de desembre, a les 19.30 h, al mateix centre cívic.

L'exposició de fotografies, que va ser inaugurada a Figueres, és el recull d'imatges fruit del viatge de Joakim M. Vila entre juny i desembre de 2016 i abasta des del front de guerra de Mossul (Iraq) fins als assentaments de refugiats a les fronteres i a l’interior d'Europa. L’“hègira” que mostra l’exposició inclou imatges en diversos escenaris del Kurdistan, el Líban, Grècia, Sèrbia, Hongria, Alemanya, França i l’Estat espanyol en el moment en què la Unió Europea i Turquia signen l’acord per bloquejar el flux de migrants des de la Mediterrània oriental cap a Europa, on s'habiliten tanques i murs per contenir-lo i limitar-ne l’entrada. Així mateix, i des d'una perspectiva global del drama dels conflictes i la migració no voluntària, Vila mostra la crisi humanitària i els camps de desplaçats per la guerra al Congo.

A través d'un centenar de retrats i escenes quotidianes, dins dels camps de refugiats i a les fronteres, Vila capta amb la màxima intensitat, en blanc i negre, els desitjos i els temors de persones refugiades i migrants que fugen dels conflictes bèl·lics i de la pobresa i que cerquen una vida millor a Europa.

Joakim M. Vila (Figueres, 1974) és llicenciat en Antropologia i en Treball Social, i postgraduat en Desenvolupament i Cooperació Internacional i ha dedicat els últims anys a documentar els conflictes humanitaris i ambientals arreu del món. Anteriorment va presentar a Figueres un documental centrat en els indígenes de l'Amazònia.#cultura #catala #exposicions #fotografia #museus #catalunya #girona #solidaritat #dretshumans #interreligio #discriminacio #migracio #racisme #interculturalitat

TRTRT

Developer