..... Inici | Ràdio | Recerca

5 i 6 des. | 'Festival Cultural Brasil 2017' a Vilafranca del Penedès

by 12:52 0 comentaris


Conferència inaugural sobre les relacions estratègiques Catalunya - Brasil, concert musical, taller de batucada, taller de capoeira, tastets gastronòmics etc. Gratuït.

Dates: 5 i 6 de desembre de 2017 
Hora: 20.00h 
Lloc: Vilafranca del Penedès‎, Catalunya 
Claustre de Sant Francesc: Carrer de Sant Pere, 3

+ info: http://cbrasilcatalunya.wixsite.com/fcbrasil

“Vilafranca del Penedès realitzarà, per tercera vegada, un dels festivals culturals brasilers més importants i longeus de tota Europa”, segons el seu organitzador, el sociòleg brasiler Flávio Carvalho. Resident a l’Alt Penedès, Carvalho és el coordinador del Col·lectiu Brasil Catalunya, organització sense ànima de lucre creada l’any 2007 – el mateix any en que es va realitzar la primera edició, a Vilafranca, del que inicialment es deia Setmana Cultural Brasilera. Abans, havia treballat al Centre Cultural del Brasil a Barcelona, del Consolat del Brasil, i va presidir l’Associació Amics del Brasil a Barcelona, amb més de 40 anys a la capital catalana.

L’any 2007, l'iniciativa va ser del Club d’Intercanvi d’Idiomes de Vilafranca del Penedès i Carvalho va compartir taula amb l’Alcalde per impartir la Conferéncia sobre “Brasil, país del futur”, a l’Escorxador. Iniciant el que seria tota una dècada de realitzacions culturals incloent-hi teatre, fires, debats, concerts i un particular homenatge al projecte Castellers del Brasil, realitzat a Cal Figarot.

Espanya es encara el segon país del món amb més inversions privades acumulades al Brasil i Catalunya ha estat responsable d’una tercera part d’aquestes inversions segons informe d’Acció, organisme de promoció exterior de la Generalitat. Un país de dimensions continentals (el cinquè del món en territori i població) que, tot i que enfonsat en una crisi política sense precedents, s’ofereix com un bon port pels emprenedors penedesencs, amb significativa presència al Brasil. No hi ha dubte que el sector de l’alimentació i el món del vi encara tenen bones perspectives a tota Amèrica Llatina, començant pel seu més gran país, el Brasil.

Per commemorar 10 anys de realització d’activitats culturals brasileres a Vilafranca, en conveni amb l’Ajuntament i amb el suport del Servei de Cultura, enguany l’activitat serà integrament realitzada al Claustre de Sant Francesc, els dies 5 i 6 de desembre de 2017, aprofitant que el dimecres serà un dia festiu: el Dia de la Constitució.

La programació, que pot ser consultada al Facebook Quixote Macunaíma o a la web del Festival FCBrasil iniciarà amb una sessió inaugural al dimarts, dia 5, a les 20h, dedicada a les “Oportunitats estratègiques socials i culturals entre Catalunya i Brasil”. En aquesta Taula d’Obertura, hi serà el Professor de la Universitat de Belém do Pará, a l’Amazónia, el català Pere Petit – autor del llibre “Lula, !dónde vas!” amb Pep Valenzuela (entre altres llibres). També hi serà el Professor Enrique Castro Ferro, brasiler, activista de cooperació internacional entre Brasil i Catalunya, President de Garraf Coopera, entitat amb molts anys de projectes al Brasil.

Tot seguit, els músics Victor Solana, Professor de l’Escola de Música de l’Alt Penedès / EMAP i Manuel Dabove, actuaran a l’acte cultural poètic i musical. En aquests moments, no hi podran faltar paraules sobre la llibertat i la solidaritat, en un acte especialment pensat sobre la realitat actual en ambdós països.

La diversitat cultural brasilera és una de les marques internacionals del país i estarà present al festival en expressions com la música (Samba i Bossa Nova, principalment), tastos gastronòmics (on no pot faltar la Caipirinha, beguda típica brasilera, ben carregada de Cachaça, per escalfar l’ambient a l’hora del vermut) i la Capoeira: una barreja d’expressions corporals diverses d’orígens afrobrasilers. Hi haurà Taller Familiar de Capoeira, amb el Professor Cavalo, d'Espai Palmares, i Taller Familiar de Batucada en col·laboració amb l'EMAP - Escola de Música de l'Alt Penedès. Tot gratis i obert a tots els públics.

Amb una població brasilera estimada en mil persones a tot el Penedès i amb l’oportunitat de ser una activitat gratuïta, realitzada en un dia festiu (per aquelles moltes famílies que es queden a la Comarca), s’espera bona afluència d’un públic interessat en les cultures, en plural, del país que es defineix com “gegant per la pròpia naturesa”.

- Què? Festival Cultural Brasil 2017 – Vilafranca del Penedès

- Quan? Dimarts, 5 de desembre i Dimecres, 6 de desembre de 2017 (festiu de la Constitució)​

D​imarts, 5/12,​ 20h:​
Xerrades / Conferència d'Obertura + Actuació Musical

Dimecres​, 6/12, ​ 11h​
Taller Familiar de Batucada
Taller Familiar de Capoeira
Vermut / Caipirinha

- On? Al Claustre de Sant Francesc: Carrer de Sant Pere, 3, Vilafranca del Penedès. Un edifici històric de la Capital Comarcal. Una construcció edificada al segle XVI i que remunta els seus orígens al segle XIII (1242).

- Quant? Gratis!

- Amb Qui? Pere Petit, Professor i Historiador a l’Amazònia brasilera. Enrique Castro Ferro, Professor, activista i Cooperant. Flávio Carvalho, Sociòleg. Víctor Solana, Professor i Músic. Manuel Dabove, Músic (compositor, pianista, guitarrista i cantant de jazz).

En conveni amb l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i en col·laboració amb l'EMAP, Espai Palmares, Garraf Coopera i Col·lectiu Brasil Catalunya.


#agenda #intercultural #Brasil #cultura #fires #festivals #catalunya #interculturalitat #cultura #tallers #conferencies #tradicions 

OBS

Developer