..... Inici | Ràdio | Recerca

19 des. | Projecció + cinefòrum: 'Ta acorda Ba tu El Filipines?' de Sally Gutiérrez a Girona

by 13:45 0 comentaris

Projecció + cinefòrum: Ta acorda Ba tu El Filipines? de Sally Gutiérrez 
Ta acorda Ba tu El Filipines? de Sally Gutiérrez
Amb la presència de la realitzadora.

Dimarts 19 de desembre de 2017
18.30 - 20.30h

Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona
(Plaça Pou Rodó 7-9, Girona)
Entrada lliure / aforament limitat

El llarg de no ficció Ta Acorda Ba El Filipines? (Te'n recordes de Filipines?) reflexiona entorn de les petjades i els fantasmes de la globalització passada i present i indaga en les relacions (post)colonials des d'un punt de vista crític. Saltant d'un idioma i un escenari a un altre al llarg de la complexa geografia filipina, el film entrellaça les vides, memòries, lluites i espais de diverses comunitats de parlants.

Sally Gutiérrez treballa amb formats expandits en un camp híbrid entre l'art contemporani, l'assaig visual i el documental. Des d'una posició crítica i feminista els seus projectes artístics recorren les formes d'habitar, resistir i (sobre)viure en unes geografies on l'espai i els objectes són també actors socials a les xarxes i les crisis de la globalització.

Ha desenvolupat projectes basats en la col·laboració amb comunitats i organitzacions locals en contextos com Sud-àfrica, on es va rodar el documental Tapologo (co-dirigit amb la seva germana Gabriela), Filipines, i Villalba de Guadarrama (on es va rodar la web-doc Villalba Explica). Imparteix classes a la Universitat Europea de Madrid i forma part del col·lectiu artístic Declinació Magnètica. La seva obra s'ha exposat en museus i galeries tals com Kunstwerke, Akademie de Künste (Berlin), Parker's Box, Whitebox Gallery, PS1 (Nova York), CCCP Manila, Escorxador i Museu Nacional Reina Sofia (Madrid).

HAMACA PROJECTA és una iniciativa de la plataforma Hamaca amb el suport del centre Arts Santa Mònica que té com a objectiu visibilitzar i donar a conèixer el treball més recent dels principals realitzadors/ores de la videocreació i del cinema experimental.

Més informació:
Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona
Plaça Pou Rodó 7-9  17004 Girona
972 427 627
www.bolit.cat

#migracio #cultura #projeccions #museus #girona #catalunya #dretshumans #postcolonialisme #feminisme #dona #dones #conferencies #agenda #catala

redacció

Developer