..... Inici | Ràdio | Recerca

20 nov. | Presentació informe OPEV: Sense drets no hi ha seguretat

by 10:14 0 comentaris


El proper 20 de novembre de 2017, a les 18:30h. a l’Espai Francesca Bonnemaison, la ONG NOVACT-Institut Internacional d’Acció Noviolenta (www.novact.org) organitza un acte de presentació de l’OPEV, Observatori per a la Prevenció de l’Extremisme Violent. Una plataforma de 172 entitats de la regió Euro-Mediterrània dedicada a oferir respostes efectives per prevenir l’extremisme violent. En l’acte es presentarà el primer estudi de l’OPEV: “Sense drets no hi ha seguretat”, un anàlisis comparat de l’impacte en matèria de drets humans de la legislació antiterrorista a 15 països de la Regió Euro-Mediterrània.

Després dels atacs a Barcelona i Cambrils, passat un temps prudencial que ens doni certa perspectiva, la ONG NOVACT organitza un acte per reflexionar sobre quines mesures poden ser més efectives a l’hora d’evitar que aquests actes puguin repetir-se.

En les passades dècades, els nostres governs han cercat una solució a l’extremisme violent només en un conjunt de mesures antiterroristes basades exclusivament en l’acció policial, i també militar, en la seguretat i en la limitació dels nostres drets i llibertats. En nom de la lluita contra el terrorisme, hem observat un ús extensiu del poder policial i l’adopció d’un ampli ventall legal repressiu que ha estat responsable de dramàtiques violacions de drets humans amb un creixent patiment a tota la Mediterrània.

És aquesta la única resposta possible? Per tal de reflexionar en torn a aquesta qüestió, NOVACT presentarà el proper dilluns 20 de novembre (18h30, Espai Francesca Bonnemaison) l’estudi “Sense drets no hi ha seguretat”. Aquest estudi, realitzat amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, analitzarà l’evolució de la llei antiterrorista a nivell internacional. A continuació presentarà un anàlisis comparatiu (Algèria, Egipte, Espanya, França, Grècia, Iraq, Israel i els Territoris Ocupats Palestins, Itàlia, Jordània, Líban, Líbia, Marroc i el Sàhara Occidental, Síria, Tunísia i Turquia) de les legislacions antiterroristes a la regió Euro-mediterrània i es conclou per un anàlisi detallat de les violacions als estàndards internacionals en matèria de drets humans.

A més de la presentació de l’informe, l’acte es dedicarà a la presentació de l’Observatori per a la Prevenció de l’Extremisme Violent (OPEV) una plataforma d’entitats, amb seu a Tunis, Amman i Barcelona, que és responsable d’implementar un “Pla d’Acció de la societat civil Euro-Mediterrània per a prevenir totes les formes d’extremisme violent” que descriu 10 objectius i 91 accions útils i necessàries per tal d’evitar que els fets de Cambrils i Barcelona tornin a repetir-se enlloc.



AGENDA DE L’ACTE
18h30 – Obertura institucional de l’acte:
Representant de l’Ajuntament de Barcelona
Luca Gervasoni, Codirector de NOVACT

18h40 – Presentació de l’estudi “Sense drets no hi ha seguretat”
Albert Caramés, NOVACT / OPEV
Torn de preguntes

19h05 – Taula rodona “Drets humans i prevenció de l’extremisme violent”
Alba Cuevas, delegada de SOS Racisme Catalunya
Xavier Aragall, assessor de polítiques euromediterrànies de l’IEMed

David Karvala, coordinador Unitat contre el Feixisme i el Racisme
Adriana Ribas, delegada d’Amnistia Internacional a Catalunya

Modera: Thais Bonilla. Defender a quien Defiende

*S’ha habilitat una Fila 0 amb representant d’administracions i entitats (Departament d’Interior Generalitat de Catalunya, ACCD, ICIP, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Barcelona, IeMed, CIDOB,…)

Mes info

#agenda #dretshumans #pau #racisme #feixisme #migrants #catalunya #barcelona #conferencies #migracions #refugiats #dretsdelspobles #interculturalitat #intercultural #debats 

OBS

Developer