..... Inici | Ràdio | Recerca

'The New Yorker' lloa Catalunya pel seu discurs integrador després de l'atemptat

by 0:24 0 comentaris

El setmanari nord-americà The New Yorker, el mitjà cultural més influent del món, ha contraposat el discurs integrador del president de Catalunya, Carles Puigdemont, després de l'atemptat de Barcelona, amb el que va fer el president dels EUA, Donald Trump, després dels incidents racistes deCharlottesville (Virginia). La publicació posa el discurs de Puigdemont com a model, mentre critica l'equidistància expressada per Trump.

"Charlottesville i Barcelona també estan unides pel discurs cada cop més extremista de Donald Trump, des d'una ambigüitat moral respecte als supremacistes blancs i neonazis a Charlottesville", afirma, i cita un tuit en què parlava de la sang de porc. [...]. "Aquesta forma de parlar és summament ofensiva per als musulmans de tot el món i és segur que excitarà les tensions. Potser aquesta és la intenció de Trump. En una entrevista amb la cadena Fox, va recomanar 'matar les famílies dels terroristes', com un mitjà per reforçar la guerra liderada pels Estats Units contra l'Estat islàmic", indica la revista.

"En contrast amb les declaracions de Trump, l'oficina del president del Govern de Catalunya, la regió semiautònoma d'Espanya d'on Barcelona és la capital, ha fet pública aquesta declaració:

"Sabem que totes les persones bones, de tots els orígens i religions, i de tot estatus social donen suport a les víctimes. Estan de la nostra banda. La democràcia i els valors intrínsecs a la llibertat i la igualtat són més forts que no pas la violència terrorista. Junts, derrotarem els que tracten de generar desconfiança a través de la violència. Catalunya ha estat, és i serà un país de pau. Un país acollidor. I no deixarem que un petit grup acabi amb la nostra forma de vida forjada al llarg dels segles".

"La declaració de condol del Govern català evitant el camí fàcil d'avivar la por als musulmans ha fet un esforç per ser inclusiva i abasta part de la seva població poliglota. Era el tipus de declaració que feien anteriors presidents dels Estats Units, sensibles al seu paper com a guies morals i protectors de tots els seus ciutadans. És el contrari de les declaracions fetes per l'actual president dels EUA", conclou sense embuts.
Llegiu l'article de The Newyorker:

Font:

redacció

Developer