..... Inici | Ràdio | Recerca

Debat: Crisi política al Brasil i violència contra mov. socials / 15 d juny / 18,30h

by 10:16 0 comentaris

Dilma Rousseff va ser destituïda a finals d'agost de l'any passat amb un impeachment teledirigit pel seu llavors vicepresident i actual president del país, Michel Temer. Ara ell podria seguir les mateixes passes després de filtrar-se unes gravacions.

Brasil arrossega una greu crisi política, però va deixar de ser el focus mediàtic després de les celebracions del Mundial (2014) i els Jocs Olímpics (2016).

Deu persones van ser assassinades el matí del passat 24 de maig al campament Nova Vida que el Movimento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra (MST) ha instal·lat a la Hisenda Santa Lucia, al municipi de Pau d'Arco, a l'Estat de Pará, al nord del país.

El Grup de Treball de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya, SETEM i el Comitè de Suport a l'MST de Barcelona organitzen el dijous 15 de juny, a les 19h00, a la sala d'actes del Col·legi el debat "Crisi política al Brasil i l'auge de violència contra els moviments socials", amb la participació de:

·         Ayala Ferreira, portaveu-coordinadora de l'MST a l'Estat de Pará i membre de la direcció nacional;

·         German Aranda, periodista i ex corresponsal de El Mundo al Brasil;

·         Maria Dantas, jurista brasilera i activista social a Catalunya, membre del Comitè de Suport a l'MST de Barcelona.

Modera Sergi Barrera, periodista i membre del Grup de Treball de Periodisme Solidari.
 

El Col·legi de Periodistes també acull l'exposició de fotografies "Imagens socials do Brasil", amb què els set voluntaris del camp de solidaritat de SETEM al Brasil de l'agost de 2016 han volgut deixar testimoni de la seva experiència convivint amb famílies de l'MST a l'Estat de Pará. A través de 13 imatges, es retracta la situació social del país, tractant assumptes com l'educació, feminisme, LGTB, desforestació o la mineralització.


redacció

Developer