..... Inici | Ràdio | Recerca

8 Juny | Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya 2017

by 13:16 0 comentaris


La Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya és un esdeveniment cinematogràfic impulsat i 
organitzat per l'ONG SODEPAU- una associació de solidaritat amb una trajectòria de més de vint anys teixint complicitats i construïnt ponts entre les dues riberes del mediterrani, amb una clara vocació de transformació social- i que comença a caminar gràcies a la confiança, suport i savoire faire de Beirut DC, un col.lectiu de cineastes libanesos units per l’afany de fer cinema i difondre’l més enllà de les seves fronteres. 

Neix amb la voluntat d’obrir una finestra als cinemes àrabs a Catalunya, una cinematografia desconeguda i amb una presència irrisòria a les grans pantalles del nostre país. També amb la ferma intenció de fer sotragar el nostre imaginari sobre el què anomenem “Món àrab” ple d’estereotips, prejudicis i clixés, amb l’objectiu de desempallegar-nos d’aquesta particular mirada occidental sobre Orient que amaga i simplifica, sense massa miraments, unes realitats més riques, diverses i complexes del que ens pensem. 

La Mostra també vol ser una caixa de ressonància dels anhels i somnis, preocupacions, contradiccions i conflictes que travessen els pobles del mediterrani. Amb un ull posat a l’actualitat més candent però sempre cercant les arrels profundes que ens ajudin a entendre millor com hem arribat fins als nostres dies.

Més informació

#Agenda #Fira #Cultura

OBS

Developer