..... Inici | Ràdio | Recerca

5 - 13 maig | V Cicle de Cinema àrab i mediterrani a La Sedeta

by 11:45 0 comentaris























Com ja és habitual des de fa cinc anys, el mes de maig torna el Cicle de cinema àrab a La Sedeta. Organitzat per Sodepau i el Centre Cívic La Sedeta, l’objectiu d’aquest cicle és donar l’oportunitat als ciutadans de poder veure pel·lícules i documentals projectades en anteriors edicions de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Barcelona i que han tingut molt bona acollida per part del públic assistent.


PROGRAMA

1) Divendres 5 de maig a les 19.30 h: "PACIÈNCIA, PACIÈNCIA. TU ANIRÀS AL PARADÍS!"
Dirigida per Hadja Lahbib. Bèlgica-2014-85 min-VOSC. Format: DVD

Sinopsi: Als anys 60, milers de nord Africans van emigrar a Bèlgica per treballar. Entre ells hi havia moltes dones que van deixar-ho tot enrere per seguir als seus marits cap a un país desconegut. “ Paciència, paciència. Tu aniràs al paradís!” és el que se'ls diu repetidament per animar-les a suportar la seva vida sense queixar-se. Quinze anys més tard, algunes d’elles assaboreixen l’emancipació. Resulten ser unes dones divertides, afectuoses i amb una gran capacitat per riure’s deshinibidament d’elles mateixes. Aquesta pel·lícula les acompanya en les seves descobertes, a través de la simplicitat de les seves excursions, la seva càlida feminitat i el seu sentit de l’humor.

* Presentació i debat posterior amb Fatiha El Mouali-Tècnica d’Acollida a l’Ajuntament de Granollers.

2) Dissabte 6 de maig a les 18.30 h: "CADASCÚ LA SEVA CRIADA"
Dirigida per Maher Abi Samra. Líban- 2016- 67 min-VOSC. Format: DVD

Sinopsi: El treball domèstic representa un mercat real al Líban, segmentat segons els orígens nacionals i ètnics de les treballadores, i que transforma el qui la contracta en amo i a la treballadora en propietat del seu “senyor”. Zein és comercial en una agència de “domèstiques” al Líban. Fa venir dones d’Àfrica i Àsia per treballar en famílies libaneses i ajuda als seus clients a escollir d’un catàleg aquella que respondrà millor a les seves necessitats. La publicitat, la justícia i la policia hi participen. Ell decideix obrir-nos la seva agència per a nosaltres.

* Presentació i debat posterior amb Karina Fulladosa i Isabel Escobar –Sindihogar/Sindillar Empleadas de Hogar y cuidadoras.

3) Divendres 12 de maig a les 19.30 h: "LOCUTORI ISTANBUL"
Dirigida per Hind Benchekroun i Sami Mermer. Marroc- Canadà-2016- 89 min- VOSC. Format: DVD

Sinopsi: Istanbul, una ciutat a la cruïlla entre Europa i Àsia, sempre ha estat una estació en el camí de comerciants i viatgers de tot el món. Avui, pels migrants de l’Àfrica i l’Orient Mitjà, és la porta d’entrada a la terra promesa d’Europa. Refugiats sirians i iraquians, joves cosmopolites buscant un futur millor, desil·lusionats partidaris de la Primavera Àrab i migrants indocumentats de l’Àfrica Negra, tots ells es congreguen en els ruscos plens d’activitat : el locutoris de la ciutat. Aquests negocis, que es troben a cada cantonada, ofereixen als migrants un lligam vital amb els seus països d’origen. La pel·lícula recull les converses, confidències i moments carregats
d’emotivitat que se succeeixen en el dia a dia dels locutoris, esdevenint un testimoni poderós i digne de les condicions de la migració en el segle XXI.

* Presentació i debat posterior amb Mohamed El- Sharqawy- Membre del Punt d’Informació del Migrant.

4) Dissabte 13 de maig a les 18.30 h: "ABANS DE LA NEVADA"
Dirigida per Hisham Zaman. Iraq-Noruega-2013- 105 min- VOSC. Format: DVD

Sinopsi: Un noi de setze anys embolicat en plàstic i ficant-se a la cisterna d’un camió ple de petroli en cru, així és com comença l’esperat llargmetratge de Hisham Zaman. “Before the snowfall” és una roadmovie poc convencional sobre la família, l’amor, la dignitat i l’honor. Siyar és l’home de més edat de la família, quan la seva germana s’escapa del seu casament, sent l’obligació de trobar-la i restaurar la reputació familiar. La persecució de la seva germana esdevé un perillós viatge d’est a oest, on la col·lisió entre les tradicions i l’estil de vida occidental, li plantegen el repte de trobar-se ell mateix. A Istanbul troba una jove, Evin, també perduda entre les fronteres d’Europa. Experimenten l’amistat i l’enamorament. Evin decideix viatjar amb ell, sense conèixer els seus plans.

* Presentació i debat posterior amb Toni-Lluís Trobat-Responsable de Relacions Internacionals al CIEMEN.

Organitza: Centre Cívic la Sedeta i Sodepau | Entrada lliure | Més informació


#interculturalitat #refugiats #migracio #agenda #barcelona #catalunya #fires #projeccions

OBS

Developer