..... Inici | Ràdio | Recerca

30 maig, 18.30h | Àfrica en moviment: la migració dins i fora del continent

by 17:53 0 comentaris


En la majoria dels mitjans de comunicació, es difon la idea que els moviments migratoris des d'Àfrica es dirigeixen bàsicament cap a Europa, quan la realitat és que la major migració africana es dóna dins del propi continent. A més, la majoria són tractades com a migrants econòmics i no com a persones refugiades, amb la conseqüent pèrdua de drets.

De la mà de periodistes experts debatrem sobre com els mitjans expliquen els processos migratoris, quins temes marquen l'agenda i quines fonts s'utilitzen per tractar l'externalització de fronteres i les polítiques migratòries. Ho farem en una taula rodona organitzada pel Grup de Treball de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Lafede.cat- Organitzacions per a la Justícia Global amb:

Tcherno Mamadou Boulama, periodista d'Alternatives Espaces Citoyens, de Níger

Agyedho Adwok Nyaba, periodista i activista de Sudan del Sud, experta en Estudis de Pau, Conflictes i Desenvolupament (intervenció gravada)

Oriol Puig, periodista especialitzat en migracions

Agus Morales,
periodista i director de la revista 5W


Modera: Marta Orsini, periodista, doctora en Comunicació i Gènere, i membre del Grup de Treball de Periodisme Solidari

Organitza: Grup de Treball de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Lafede.cat - Organitzacions per a la Justícia Global

Més informació: https://www.periodistes.cat/


#agenda #refugiats #migracions #Dretshumans

redacció

Developer