..... Inici | Ràdio | Recerca

Celebrada la 2a Trobada d'Interculturalitat Política i Pobles Indígenes a Guatemala

by 10:16 0 comentaris

La trobada d'interculturalitat política i pobles indígenes es va dur a terme del 26 al 28 de maig del 2017 a les instal·lacions del Campus Sant Lluís Gonzaga S.J. de Zacapa, a Guatemala. Aquesta activitat va néixer amb la intenció de realitzar un treball d'aprenentatge a partir de les experiències acadèmiques, partint de la docència amb els estudiants del curs EDP d'Interculturalitat, que s'imparteix a Campus i Seus Regionals d'aquesta casa d'estudis.

L'objectiu central de l'activitat va ser propiciar un espai d'anàlisi, discussió i projecció acadèmica entorn als diferents eixos temàtics que constitueixen l'acció política en relació als pobles indígenes a Guatemala, a partir de la valoració retrospectiva, l'anàlisi de la perspectiva i la projecció acadèmica i institucional.

En aquesta activitat es van abordar tres àrees bàsiques d'anàlisi: l'acadèmica, la investigació social i la projecció social, donant llum a l'eix temàtic que cita "L'estat de Guatemala i les relacions de poder 1821-2016". El mateix emmarca els sub eixos de decolonización com a punt de partida, política i justícia en la diversitat del reconeixement des del marc jurídic. Finalment, la convivència intercultural prenent com la universitat incloent i el gran repte de promocionar la justícia dins el mateix marc.

La trobada va comptar amb l'assistència de 288 estudiants dels Campus i Seus del Sistema Universitari, en l'activitat abans esmentada van tenir un espai de participació la Vicerrectoría d'Investigació i Projecció -VRIP-, amb l'Institut d'investigació i Projecció sobre Diversitat Sociocultural i Intercultural ; la Vicerrectoría d'Integració Universitària amb el Departament de Responsabilitat Social Acadèmica, Moviment Ignasià de Formació Integral, Departament d'Agrupacions Estudiantils; i la Vicerrectoría Acadèmica amb la Facultat de Ciències Polítiques i Socials.

La trobada és considerat com una fase dins del desenvolupament de la discussió acadèmica i el desenvolupament de les experiències pedagògiques a classe. Amb diverses activitats els alumnes van tenir el preencuentro (èmfasi des de la retrospectiva), la trobada (èmfasi des de la perspectiva), el post partit (èmfasi des de la prospectiva); finalitzant el diumenge 28 amb la Celebració Eucarística de tancament a la Basílica d'Esquipulas. RMTV


Universidad Rafael Landívar
PBX: 2426-2626
Vista Hermosa III, Campus Central, Zona 16
Guatemala, Centroamérica
01016

#dretsdelspobles #llengues #llengua #interculturalitat #guatemala #americadelsud #conferencies #fires #noticies

redacció

Developer