..... Inici | Ràdio | Recerca

24 abril, 18,30h | Taula rodona: 'Reflexions al voltant dels recursos naturals de l'Àfrica'

by 13:28 0 comentaris


Àfrica és un continent molt ric en recursos naturals. En els seus diversos ecosistemes es poden trobar minerals com ara fosfats, ferro, petroli, gas, urani,  or, diamants, tungstè, cassiterita o wolframi. I si parlem d'agricultura la seva producció és molt rica i variada. Paradoxalment 1 de cada 3 pobres del món viu a Àfrica i 10 països africans són a la cua de la llista mundial de la pobresa. 

La colonització política s'ha transformat en colonització econòmica i financera. I d'aquí neix l'espoli i la proliferació de conflictes que causen la inestabilitat en la major part dels països africans.

Per intentar comprendre millor aquesta situació, el Grup de Treball de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes ha muntat la següent taula:

- "L'economia política dels conflictes armats a l'Àfrica i l'explotació dels recursos naturals: els perills d'una sola història", a càrrec d'Iván Navarro, membre d'Africaye i investigador de l'Escola de Cultura de Pau de la UAB

- "Més enllà dels recursos naturals: la complexitat dels conflictes africans",  a càrrec de Josep Maria Royo, investigador de l'Escola de Cultura de Pau de la UAB i membre del Grupo de Estudios Africanos de la UAM.

- "Hem superat la narrativa de la maledicció dels recursos naturals al segle XXI? nova cursa extractiva a l'est d'Àfrica", de Celia Murias, investigadora del Grupo de Estudios Africanos de la UAM i membre d'Africaye

- Modera: Saoka Kingolo, president d'Espai Àfrica-Catalunya, associació pel coneixement de les realitats africanes i catalanes.

Organitza: Grup de Treball de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes
Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rbla Catalunya, 10, pral, Barcelona).
Preu: Gratis


#agenda #refugiats #migracio #dretshumans #dretsdelspobles

redacció

Developer