..... Inici | Ràdio | Recerca

Fòrum social contra la islamofòbia i tota mena de racisme - UCFR

by 16:07 0 comentaris

Aquest dissabte, 20 de febrer, Espai Jove s'omplirà de gom a gom per l'esdeveniment molt ambiciós mai celebrat a Catalunya davant l'auge de la islamofòbia.

El Fòrum social contra la islamofòbia i tota mena de racisme se celebrarà al llarg del dia, amb la participació de més de 300 persones, i desenes de ponents.

Les ponències internacionals inclouen la Nora Rami, activista contra la islamofòbia aFrancia, i Nahella Ashraf, del moviment unitari contra el racisme de Gran Bretanya. Un altre ponent internacional, Moazzam Begg, un home innocent i activista pels drets humans que va passar 3 anys a Guantánamo, intervindrà mitjançat un missatge en vídeo, perquè el govern britànic no el deixa viatjar.

Els tallers tractaran la islamofòbia en diferents àmbits, com l'educació, els mitjans de comunicació i les mesures "antiterroristes", així com en relació amb la migració, qüestions de gènere o la construcció de mesquites. A més a més, hi haurà tallers dedicats a l'anàlisi de l'antisemitisme i de la romafòbia, l'odi al poble gitano.

L'última sessió del Fòrum inclourà la presentació de la manifestació internacional contra el racisme, el feixisme i la islamofòbia, que es prepara en desenes de ciutats europees per al 19 de març.

El Fòrum és producte de la feina de entitats i persones diverses molt diverses, al llarg de bastants mesos, dins el marc d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme.

Notes:

Durant el Fòrum serà possible parlar amb representants de l'organització així com amb ponents.

Tots els detalls del Fòrum social contra la islamofòbia i tota mena de racisme: https://stopislamofobia2016.wordpress.com/

Aquest Fòrum és part de la campanya#StopIslamofòbia que duu a terme Unitat Contra el Feixisme i el Racisme des de fa temps. L'última declaració de #StopIslamofòbia: https://unitatcontraelfeixisme.wordpress.com/2015/12/03/stopislamofobia/

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme és un moviment en xarxa contra l'extrema dreta i les seves idees, ampli i plural, format en 2010. Actualment el conformen més de 500 entitats de tota mena, incloent-hi diverses entitats musulmanes.

Contactes:
Anna Palou 636 79 95 55
David Karvala 687 66 20 37
Maria Dantas 619 57 68 68

redacció

Developer