..... Inici | Ràdio | Recerca

Agenda Casa Amèrica Catalunya 23 - 30 novembre

by 23:04 0 comentaris

Calendari d'activitats

23 – 30 Novembre 2014

 

Diumenge 23

Concert de Vitor Ramil (Brasil)

19:00h

 

Vitor Ramil és un dels cantautors brasilers de major reputació i impulsor de l'estètica del fred, proposta alimentada amb ritmes i temàtiques properes a l'Uruguai i el nord de l'Argentina. Per a Vitor Ramil, el sud del Brasil no és la perifèria d'un país, sinó el centre d'una altra història.

 

Els temes de Victor Ramil han estat enregistrats, entre d'altres, per Mercedes Sosa, Milton Nascimento, Ney Matogrosso, Caetano Veloso, Gal Costa i Maria Rita. També és autor de la música de 12 segundos de oscuridad, tema inicial del disc homònim de Jorge Drexler.

Vitor Ramil, guardonat al 2011 com a Millor Cantant del Premi de la Música Brasilera, oferirà en aquest concert un repertori dels seus dos darrers treballs: Délibáb i Foi no mês que vem.

Concert del cicle Hamaques de música popular i tradicional llatinoamericana. Organitzen Casa Amèrica Catalunya i el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT)

 

Lloc: Centre Artesà Tradicionàrius. Plaça Anna Frank s/n. Barcelona.

Entrada: 8€ (anticipada, Amics CAT, Amics Casa Amèrica Catalunya)

              10€ (taquilla)

 

Dimarts 25

'Jazz, luego existo', concert homenatge a Julio Cortázar

20:00h

 

La Jazz Ensemble Taller de Músics ret homenatge a l'escriptor Julio Cortázar amb un concert en què interpreten estàndards del jazz vinculats a l'obra de l'escriptor argentí: Charlie Parker, Thelonius Monk, Louis Armstrong, Dizzy Gillespie i Billie Holiday, entre d'altres.

 

Com a preàmbul al concert, el periodista, escriptor i compositor argentí Abel Gilbert parlarà sobre el profund vincle que Julio Cortázar va tenir amb la música i la seva passió pel jazz, gènere que travessa tota la seva obra.

 

Amb aquest acte també finalitza l'exposició Cortázar en Casa que ha estat instal·lada a Casa Amèrica Catalunya des del passat mes de juny.

 

Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona

Entrada lliure

 

Dimecres 26

Concert de Darly Maia (Brasil): cançons sobre cancons

20:00h

 

Última sessió del cicle Música i Societat al Brasil amb el músic Darly Maia, que en aquest concert mostrarà al públic exemples de cançons que es retroalimenten de forma explícita, musical i literàriament, de temes anteriors.


Així, Darly Maia centrarà la seva actuació en temes en què un autor cita un altre; o en la manera amb la qual una cançó es refereix a una altra anterior. Per exemple, la relació entre els temes "Eu preciso aprender a ser só", de Marcos Valle, i "Eu preciso aprender a só ser", de Gilberto Gil; o entre "Galope", de Gonzaguinha, i "Baião - Vozes da Seca – Imbalança", de Luiz Gonzaga.

 

El Centre Cultural del Brasil em Barcelona i el cicle Hamaques de Casa Amèrica Catalunya de música popular i tradicional llatinoamericana impulsen la tercera edició del cicle de concerts Música i Societat al Brasil.

Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona

Entrada lliure

 

Divendres 28

Cinema de Guatemala (i 4): 'Distancia'

20:00h

 

Quarta i darrera sessió de la retrospectiva dedicada al cinema de Guatemala celebrada tots els divendres d'aquest mes de novembre. Projecció de Distancia (Guatemala. 75'. 2011), de Sergio Ramírez, la història del retrobament, vint anys desprès, d'un pare amb la seva filla segrestada per l'Exèrcit en plena guerra civil.

 

Acompanyarem el protagonista, Tomás Choc, en el seu viatge cap al retrobament amb la Lucía, la seva filla, i serem testimonis de com ha de sortejar les barreres que el destí ha creat entre ells. Una distància que pot ser física, temporal, cultural i emocional.

 

Lloc: Cinemes Girona. c/ Girona, 175. Barcelona

Entrada: 2,5€

 

EXPOSICIONS

'Cortázar en Casa'
Fins el dimarts 25 de novembre. Darrers dies!

L'exposició Cortázar en Casa ret homenatge, en el centenari del seu naixement, a un dels escriptors més influents de la literatura contemporània: l'argentí Julio Cortázar.

 

Primeres edicions dels llibres de Cortázar; fotos, cartes i postals (algunes inèdites); dedicatòries; objectes personals com la seva màquina d'escriure, i llibres artístics on hi va col·laborar el Gran Cronopio conformen una mostra única i difícilment repetible.

 

L'exposició subratlla la intensa relació que Julio Cortázar va mantenir amb Barcelona i inclou àudios on l'autor de Rayuela llegeix els seus propis textos.

 

Cortázar en Casa està organitzada de forma conjunta per l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID) i la Fundació Casa Amèrica Catalunya amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i Editorial Alfaguara i el suport de: Abertis, Agbar i Obra Social 'la Caixa'.

 

Horari (només laborables): de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00h.

 

Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona.

Entrada lliure

redacció

Developer