..... Inici | Ràdio | Recerca

Agenda Casa Amèrica Catalunya 17 - 23 novembre

by 22:21 0 comentaris

Calendari d'activitats

17 – 23 Novembre 2014

 

Dimecres 19

Trobada de l'Alcalde de Medellín amb el col·lectiu 'paisa'

17:30h

 

En el marc de la seva visita a Barcelona, l'alcalde de Medellín (Colòmbia), Aníbal Gaviria Correa, té una trobada amb el col·lectiu de ciutadans del departament colombià d'Antioquia residents a Catalunya, coneguts col·loquialment com a paisas.

 

Aníbal Gaviria traslladarà als paisas de Barcelona els avenços del Pla de Desenvolupament de Medellín, una llar per a la vida. La capital d'Antioquia és la ciutat convidada en l'edició d'enguany del Smart City Expo World Congres que es celebra a Barcelona del 18 al 20 de novembre pròxims.

Trobada organitzada per l'Alcaldia de Medellín, SOS Paisa i l'Àrea de Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Barcelona.

 

Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona

Entrada lliure

 

Divendres 21

Cinema de Guatemala (3): 'VIP La otra casa'

20:00h

 

Tercera sessió de la retrospectiva dedicada al cinema de Guatemala. Projecció de VIP La otra casa (Guatemala. 95'. 2007), d'Elías Jiménez, llargmetratge sobre la dura supervivència a la presó d'un alt càrrec del país acusat d'assassinat i corrupció.

 

VIP La otra casa narra com en Juan Ramos, subcontrolador general de la nació, és arrestat i ingressat en presó preventiva, mentre prova la seva innocència per càrrecs de corrupció i assassinat.

Tot i que ha pagat per estar en el sector VIP, el porten a la pitjor galeria de la presó. La seva lluita per estar a la part exclusiva el durà a conèixer la crua realitat del dia a dia a la presó.

 

Lloc: Cinemes Girona. c/ Girona, 175. Barcelona

Entrada: 2,5€

 

Diumenge 23

Concert de Vitor Ramil (Brasil)

19:00h

 

Vitor Ramil és un dels cantautors brasilers de major reputació. La seva aportació és clau per a la música del sud del país, la qual, alimentada per ritmes i temàtiques properes a l'Uruguai i l'Argentina, gira al voltant de l'anomenat templadisme en oposició al tropicalisme del Brasil més conegut.

 

Els temes de Victor Ramil han estat enregistrats, entre d'altres, per Mercedes Sosa, Milton Nascimento, Ney Matogrosso, Caetano Veloso, Gal Costa i Maria Rita. També és autor de la música de 12 segundos de oscuridad, tema inicial del disc homònim de Jorge Drexler.

Vitor Ramil, guardonat al 2011 com a Millor Cantant del Premi de la Música Brasilera, oferirà en aquest concert un repertori dels seus dos darrers treballs: Délibáb i Foi no mês que vem.

Casa Amèrica Catalunya i el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) organitzen aquest concert del cicle Hamaques de música popular i tradicional llatinoamericana.

 

Lloc: Centre Artesà Tradicionàrius. Plaça Anna Frank s/n. Barcelona.

Entrada: 8€ (anticipada, Amics CAT, Amics Casa Amèrica Catalunya)

              10€ (taquilla)

 

EXPOSICIONS

 

'Cortázar en Casa'
Prorrogada fins el 25 de novembre. Darrers dies!

 
L'exposició Cortázar en Casa rethomenatge, en el centenari del seu naixement, a un dels escriptors més influents de la literatura contemporània: l'argentí Julio Cortázar.

 

Primeres edicions dels llibres de Cortázar; fotos, cartes i postals (algunes inèdites); dedicatòries; objectes personals com la seva màquina d'escriure, i llibres artístics on hi va col·laborar el Gran Cronopio conformen una mostra única i difícilment repetible.

 

L'exposició subratlla la intensa relació que Julio Cortázar va mantenir amb Barcelona i inclou àudios on l'autor de Rayuela llegeix els seus propis textos.

 

Cortázar en Casa està organitzada de forma conjunta per l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID) i la Fundació Casa Amèrica Catalunya amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i Editorial Alfaguara i el suport de: Abertis, Agbar i Obra Social 'la Caixa'.

 

Horari (només laborables): de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00h.

 

Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona.

Entrada lliure

redacció

Developer