..... Inici | Ràdio | Recerca

El modelo filosófico de Lluís Maria Xirinacs.

by 9:26 0 comentaris

ITACAT RECOMANA

Lluís Maria Xirinacs i el seu model filosòfic

Què diferencia Lluís Maria Xirinacs d’altres savis? La donació als altres, sense negació d’ell mateix, basada en la vivència transcendent, espiritual, de tota la realitat. L’enteniment de l’Univers se’ns presenta impossible, en un desplegament inaudit de llum, cossos i formes i amb una capacitat màgica de generar diversitat. I ens deixa perplexos, predisposats a la meditació i també a l’acció.

Dotat d’una gran força d’esperit, d’una intel·ligència privilegiada i de gran sensibilitat, LMX tria, des de molt jove, el camí cap als altres, que són ell mateix. I en un moment de la seva evolució, se li apareix la necessitat d’explicar i explicar-se aquest misteri que és l’univers i la vida. I ho fa generant una eina filosòfica, un model que durant la resta de la seva vida, anirà enriquint i millorant a partir del seu constant estudi d’amplis aspectes de la realitat.

Eina que pretén col·locar cada concepte que pugui generar la ment, en una singular pissarra corba de quatre dimensions. L’estudi d’aquesta eina és un mitjà possible de comprensió de la realitat i a través d’aquesta comprensió, tenim la possibilitat de millora personal i col·lectiva.
Manuel García Sanz.
Globalitzar és intentar conjuntar els diferents referents de la realitat. La meva inclinació a la globalitat em ve de molt petit. Al principi la conreava tot sol. Em produïa molts avantatges. Em rendia més el treball. Gaudia més. Treia millors notes a l'escola. Comprenia més bé els altres. Hi podia influir amb més encert. Tot se'm feia atractiu. Fascinava els companys i els adults. Talment un talismà o una vareta màgica en les meves mans, tot allò que tocava lluïa. Em considerava un superdotat.

En honor de la veritat crec que no sóc un superdotat. Crec que he tingut la sort, fruit combinat de circumstàncies favorables i d'un cert esforç meu d'aprofitar-les, de trobar l'inici d'un bon camí, un mètode en sentit molt ampli, encetat molts cents d'anys enrere. Potser els nostres dies són temps d'aprofundir-lo. Jo ho estic intentant. I és un mètode de síntesi global fàcilment transmissible als altres.

No penso que calgui ésser cap celebritat per capir-lo. Cadascú se'l pot adaptar a la seva pròpia situació, al seu propi nivell. Per a alguns prendrà formes molt complexes, per a d’altres, molt simples. Per a uns esdevindrà una maquineta, per a d’altres un calidoscopi o el teclat d'un piano mental on poder crear segons el propi esperit.

El nostre vol ser un atles universal d’ajuda per fer aquest viatge d’iniciació a la plena maduresa de la nostra manera catalana de veure les coses.
Lluís Maria Xirinacs Damians.

Enllaços a Lluís Maria Xirinacs, Un Model Global de la realitat. Primera part: Model Menor:

http://xirinacs.wordpress.com/2014/04/15/model-menor-2014/

http://www.xirinacs.org/wp/obra/

http://bardina.org/globalium/model-menor-ct.htm

Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs.

Enllaç de l'anunci del curs dins del lloc web del Centre d'Estudis Joan Bardina:

http://bardina.org/nw2/agendact2.htm

Enllaç de l'anunci del curs dins del bloc Xirinacs:

http://www.xirinacs.org/wp/2014/09/30/globalium-el-model-filosofic-de-lluis-maria-xirinacs-curs-2014-2015/

A càrrec de Manuel García i Joan Parés.
A la seu de la Fundació Randa:
Rambla de Badal, 121, 1r.
Barcelona.
Metro: Badal (Línia 5) i Mercat Nou (Línia 1).
Telèfon: 93-419.47.47.
Per a més informació:
germanies.randa.xirinacs@gmail.com

Presentacions:
Podeu escollir un aquests dos dies per assistir a la presentació:

Els dilluns 20 i 27 d’octubre a les 18.30 h.
A partir del novembre: Curs d’Introducció al Globàlium.
Concretaran les dates a les presentacions.

Molt important:
Inici del curs: Dilluns, 10 de novembre de 2014.
Horari sessions: De 18h30' a 20h.

Maria Dantas

Developer