..... Inici | Ràdio | Recerca

Agenda Casa Amèrica Catalunya 13-19 octubre

by 23:55 0 comentaris

Calendari d'activitats

13 - 19 Octubre 2014

 

Dilluns 13

'Cuinar a Barcelona': Taula inaugural de les II Jornades de Gastronomia Llatinoamericana

20:00h

Cuinar a Barcelona és la taula rodona inaugural de les II Jornades de Gastronomia Llatinoamericana de Casa Amèrica Catalunya que es celebraran fins el divendres. L'acte permetrà conèixer l'experiència de tres xefs llatinoamericans que han obert cuina a Barcelona.


Hi intervenen el mexicà Paco Méndez, del restaurant Hoja Santa / Niño Viejo; el peruà Jorge Carlos Muñoz, del restaurant Pakta; i l'italo-brasiler Rafael Vertamatti, del restaurant Mirando al Mar. Modera el periodista gastronòmic Pau Arenós.

Les II Jornades de Gastronomia Llatinoamericana volen acostar la cuina i els productes llatinoamericans al públic català a través d'una programació de conferències, teatre, ruta de tapes, cinema i tallers per a escoles.


Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona

Entrada lliure

Dimarts 14

'Comer y no comer: una historia sudaca', per l'escriptor argentí Martín Caparrós

20:00h


En el marc de les II Jornades sobre gastronomia llatinoamericana, el periodista i escriptor argentí Martín Caparrós parla de com a l'Amèrica Llatina, la regió més desigual del món, cada cop més persones mengen tots els dies, però la fam de molts segueix acompanyant els èxits econòmics.


Entre altres llibres, Caparrós és autor de Comí, una mescla de novel·la, memòria i assaig on l'autor fa una reflexió brutal sobre el menjar, els cossos i la medicina, i de El hambre, en el qual relata com va ser el seu llarg recorregut arreu del món per mirar de comprendre per què 900 milions d'éssers humans es moren de gana.

Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona

Entrada lliure

Dimecres 15

Ruta de tapes llatinoamericanes

14:00 i 20:00h

En el marc de les II Jornades sobre Gastronomia Llatinoamericana, Casa Amèrica Catalunya impulsa aquesta ruta de tapes per diversos locals del barceloní barri de Gràcia per degustar plats tradicionals de diferents països de l'Amèrica Llatina.

En aquesta ruta s'assaboriran tapes del Perú, l'Argentina, Cuba, Mèxic i Veneçuela. La mexicana Rosi Morales, especialitzada en cultura del menjar, serà la guia que explicarà les tradicions de les diferents cuines que es visitaran.

Inscripcions prèvies indispensables al telèfon 93 2380661. Places limitades.

Inici ruta: Restaurant 'El Patio Latino'. c/ Martínez de la Rosa, 10. Barcelona

Entrada: 13€ Ruta del migdia (14h) ; 16€ Ruta del vespre (20h)

Dijous 16

'Sabors llunyans'. Experiència sensorial pel 'Teatro de los Sentidos'

A partir 17:45h


La prestigiosa companyia Teatro de los Sentidos proposa una experiència sensorial que evoca la gastronomia llatinoamericana amb un sorprenent i imaginatiu recorregut per les instal·lacions de Casa Amèrica Catalunya.

Per participar en Sabors llunyans cal inscriure's amb antelació trucant al 932380661. El recorregut dura 35 minuts per persona.

Horaris disponibles: 17:45h, 18:00h, 18:15h, 18:30h, 18:45h, 19:00h, 19:15h, 19:30h, 19:45, 20:00h, 20:15h i 20:30h.

Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona

Entrada lliure amb inscripció prèvia.


Divendres 17

Cinema a taula: 'Ésta es mi comida' i 'Para abrir boca: un recorrido gastronómico'

20:00h


Segona sessió del cicle Cinema i Gastronomia. Projecció dels documentals Ésta es mi comida (Amèrica Llatina 2012. 21 '), de Stefano Marras, i Para Abrir Boca: un recorrido gastronómico, (Mèxic, 2013 53'), de Sergio Yazbek.


En Ésta es mi comida, venedors ambulants de menjar de 7 països llatinoamericans narren, en clips d'un minut, la seva petita gran història.

Para Abrir Boca: un recorrido gastronómico és un documental sobre l'exploració d'ingredients i receptes de la cuina tradicional mexicana.


Lloc: Cinemes Girona. c/ Girona, 175. Barcelona

Entrada: 2,5€

Dissabte 18

Concert de Leo Maslíah (Uruguai)

22:00h


El polifacètic músic i showman uruguaià Leo Maslíah torna a Barcelona en el marc d'un nou concert del cicle Hamaques de música popular i tradicional llatinoamericana que programa Casa Amèrica Catalunya.

En aquest espectacle, Maslíah beurà dels temes dels dos DVD's recentment editats a l'Uruguai, però també repassarà la seva trajectòria anterior... no fos cas que se n'oblidés d'alguna cosa.

Lloc: Sala Sandaru. c/ Bonaventura Muñoz, 21. Barcelona

Entrada: 10€

 EXPOSICIONS

'Cortázar en Casa'
Prorrogada fins el 25 de novembre
L'exposició Cortázar en Casa ret homenatge, en el centenari del seu naixement, a un dels escriptors més influents de la literatura contemporània: l'argentí Julio Cortázar.
Primeres edicions dels llibres de Cortázar; fotos, cartes i postals (algunes inèdites); dedicatòries; objectes personals com la seva màquina d'escriure, i llibres artístics on hi va col·laborar el Gran Cronopio conformen una mostra única i difícilment repetible.
L'exposició també subratlla la intensa relació que Julio Cortázar va mantenir amb la ciutat de Barcelona i inclou àudios on l'autor de Rayuela llegeix els seus propis textos. 
Cortázar en Casa està organitzada de forma conjunta per l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID) i la Fundació Casa Amèrica Catalunya amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i Editorial Alfaguara i el suport de: Abertis, Agbar i Obra Social 'la Caixa'. 

Horari (només laborables): de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00h.
Nota: amb motiu de la celebració de l'activitat Sabors llunyans i per raons d'índole tècnica, el dijous 16 d'octubre no es podrà visitar Cortázar en Casa. Disculpeu les molèsties.

Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona.

Entrada lliure

redacció

Developer