..... Inici | Ràdio | Recerca

ITACAT RECOMANA: Jornades de debat sobre La revolució Siriana Dissabte, 7 de juny al Centre Cívic la Sedeta. Barcelona

by 11:16 0 comentaris


La lluita contra el règim de Baixar al-Assad a Síria ha costat ja més de 160.000 morts. Qui són els 
que s'enfronten al règim i per què? Com s'organitzen? Quin és el paper de les grans potències en el joc regional? Què queda dels manifestants que sortien al carrer per reclamar llibertat i justícia social? Com és que la revolució siriana ha quedat tan aïllada?

Ho debatrem amb testimonis d'excepció, periodistes i activistes que han estat a Síria i explicaran el que han vist. Marc Marginedas, periodista d'El Periódico; Samar Yazbek, escriptora siriana exilada a París; Zozan Alosh, representant del PYD kurd i Zaki Alrifai, de l'Associació sirio-
catalana per la llibertat i la Democràcia. En acabar farem un piscolabis solidari. 

L'acte està organtizat per la Fundació Catalana per la Pau, Sodepau, l'Associació Sírio-Catalana per la Llibertat i la Democràcia i Lluita Internacionalista, en el marc del Comitè de Solidaritat amb el Poble Sirià.
Les ponents que viatgen a Barcelona especialment per aquestes jornades estan disponibles per a entrevistes divendres a la tarda i dissabte al matí. També podeu comptar amb Zaki Alrifai, de l'Associació sirio-catalana per la Llibertat i la Democràcia. 


Samar Yazbek, periodista i escriptora siriana. Nascuda el 1970 a Jable, al si d’una família alauita. Va estudiar literatura àrab i ha publicat una obra variada que compren novel.les, contes i guions cinematogràfics. També és periodista en la premsa escrita, ha produït documentals i en el passat va 

crear un diari feminista online anomenat “Dones de Síria”.  Ha participat activament a la revolta contra el règim de Bashar el-Assad des del 2011. Empresonada en diverses ocasions, va haver d’abandonar el país quan va ser amenaçada de mort per haver denunciat els maltractaments als manifestants. Es va refugiar a París l’agost de 2011 amb la seva filla. Des d’aleshores no ha deixat de denunciar les tortures i assassinats que pateix el poble i la insurgència siriana. Entre març i juliol de 2011 va publicar un diari personal dels que vivia a Síria que s’ha publcat sota el títol “Foc Creuat”.


Zozan Alosh, periodista kurda

Nascuda a Kobani, al kurdistan sirià, ha treballat a Alemanya, Bèlgica i Turquia per a Rohani tv. Va cobrir el primer any de la revolució a Síria. Actualment viu a Madrid i és representant del PYD, principal organització dels kurds a Síria i pertany al comitè diplomàtic de l'organització.

Dissabte 7 de juny
17:00 a 21:00 H
Centre Cívic la Sedeta. Barcelona

Contacte de premsa: Txell Bragulat 678912630

OBS

Developer