..... Inici | Ràdio | Recerca

Agenda Casa Amèrica Catalunya 1 - 8 juny

by 0:26 0 comentaris


Calendari d'activitats

1 - 8 juny 2014

Dilluns 2

Presentació de llibre: 'Masacre en el Pabellón Séptimo'

20:00h


La Plataforma Argentina contra la Impunitat presenta el llibre Masacre en el Pabellón Séptimo, de la abogada criminalista Claudia Cesaroni.

L'obra relata l'assassinat de 64 interns comuns de la presó de Villa Devoto, a la ciutat de Buenos Aires, el 14 de març de 1978, en plena dictadura militar argentina.
Participen l'autora Claudia Cesaroni i Coco Escobar Román, familiar duna de les víctimes de la massacre.

Presenta el representant de la Plataforma Argentina contra la Impunitat Fernando Molina.

Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona

Entrada lliure

Dimarts 3

'Els arxius secrets de la dictadura', conferència d'Agustín Rossi, ministre de Defensa de l'Argentina

19:00h

El ministre de Defensa de l'Argentina, Agustín Rossi, pronuncia una conferència sobre la troballa dels arxius secrets de la dictadura militar argentina. Són 1.500 documents amb llistes negres d'intel·lectuals i artistes i un pla de govern amb el qual el règim pretenia perdurar fins a l'any 2.000.

Agustín Rossi també parlarà dels processos endegats per la justícia del seu país contra torturadors del règim franquista espanyol.

A més d'Agustín Rossi, també hi intervindran Joan Saura, exconseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, i Antoni Traveria, director general de Casa Amèrica Catalunya.

Acte organitzat per Casa Amèrica Catalunya amb la col·laboració de la Fundació Nous Horitzons i el suport del Consolat de l'Argentina a Barcelona i el Centre Argentí de Catalunya (CAC).

Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona

Entrada lliure

Dijous 5

Cartes des de Xile. Trobada amb l'escriptor Alejandro Zambra

20:00h

L'escriptor xilè Alejandro Zambra fa un recorregut per la seva obra literària llegint en veu alta fragments de les seves novel·les Bonsái, La vida privada de los árboles i Formas de volver a Casa i del seu últim llibre de relats, Mis documentos.

A continuació, l'escriptor Jordi Soler conversarà amb Zambra sobre la seva literatura.
Alejandro Zambra va ser seleccionat l'any 2007 per Hay Festival i Bogotá Capital Mundial del Libro com un dels 39 escriptors llatinoamericans menors de 39 anys més importants. Al 2010, la revista britànica Granta el va escollir entre els 22 millors escriptors de llengua espanyola menors de 35 anys.

Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona

Entrada lliure

redacció

Developer