..... Inici | Ràdio | Recerca

Projecció del documental "Texaco tóxico"

by 14:10 0 comentaris

Itacat recomana, en el marc del Dia Mundial #AntiChevron

Projecció del documental "Texaco tóxico" i posterior debat, avui, 19/05, a l'Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia, 190-192, 08012 Barcelona). Entrada gratuïta.

En el marc del "DIA INTERNACIONAL ANTI CHEVRON", la plataforma "Somos Amazonia Catalunya" realitza la projecció del documental que dóna veu als afectats per la contaminació criminal de Texaco a la selva amazònica d'Equador.

Pocho Álvarez neix a la ciutat de Riobamba l'any 1953. Álvarez és el cineasta equatorià més conegut fora del seu país. Compromès políticament, ha realitzat més de cinquanta films, la majoria en el gènere documental. "Texaco Tóxico" dóna veu als afectats per la contaminació criminal de la petroliera nordamericana Texaco que va explotar hidrocarburs, durant quasi 30 anys, a les províncies d'Orellana i Sucumbíos d'Equador i va donar lloc al desastre mediambiental més gran produit per petroli a terra ferma.

Quatre anys després d'haver acabat el documental, la també petroliera Chevron, que va absorbir Texaco, va ser condemnada pels tribunals a pagar 9.500 milions de dòlars per reparar les ferides d'una selva que acull més de 30.000 persones, entre indígenes i colons. Fins ara Chevron fuig d'estudi i inverteix grans fortunes per evitar l'execució de la sentència.

Director: Pocho Álvarez
País: Equador
Durada: 35 min.
Gènere: Documental
Producció: Karina Corti
Guió: Pocho Álvarez
Fotografia: Pocho Álvarez
So: Rafael de la Creu
Edició: Pocho Álvarez
Any: 2007

Evento facebook: https://www.facebook.com/events/714600621936968/?notif_t=plan_user_joined

--
Enviat amb Gmail Mobile

redacció

Developer