..... Inici | Ràdio | Recerca

Catalunya participa a la jornada internacional contra el feixisme i el racisme, 22-M

by 21:42 0 comentaris


El moviment ampli i ciutadà, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, convoca una manifestació a Barcelona el proper dissabte 22 de maig, a les 17h. La protesta forma part d’una jornada internacional contra l’extrema dreta que inclourà mobilitzacions aquell dia a ciutats com Atenes, Berlín, Bilbo, Copenhaguen, Dublín, Glasgow, Londres, Nova York, París, Salònica…

La crida per a la manifestació a Barcelona ha estat signada per més de 40 persones destacades del món polític, social i cultural a Catalunya (la crida amb les adhesions, veure llista a baix). La colla castellera de Sants —que també signa la crida— participarà a la manifestació fent un pilar.

Per presentar els motius de la manifestació, se celebra una roda de premsa el dijous 20 de març, a les 11h, a la seu de la FAVB, C/ Obradors, 6-10 baixos, Barcelona 08002. Hi participaran representants d’UCFR així com altres persones que signen la crida.

Més informació: http://unitatcontraelfeixisme.wordpress.com/2014/01/23/manifestacio-22-m/

Activitats locals:

Diversos grups locals d’UCFR realitzaran activitats de difusió el proper dissabte 15 de març:

Horta-Guinardó: 11.30h al PIJ Horta-Guinardó. Més informació: https://www.facebook.com/events/224774521047775/

Sant Martí: 11h, Espai Obert-Kasanelles, Plaça Joan Casanelles 2, Clot. https://www.facebook.com/events/232695736917964/

Osona: a Vic durant el matí. Més informació: ucfrosona@gmail.com

CRIDA: Unim-nos contra el feixisme i el racisme!
No volem la ultradreta ni aquí, ni a Europa, ni enlloc!
Per la convivència en la diversitat!
Jornada internacional contra el feixisme i el racisme, el 22 de març

L’amenaça de l’extrema dreta creix arreu d’Europa, sota diverses formes. L’Alba Daurada grega i el Jobbik hongarès són partits obertament nazis, mentre el Front National (FN) francès o la Lega Nord a Itàlia són feixistes disfressats de demòcrates; tots aquests partits tenen l’objectiu d’acabar del tot amb la democràcia, com ja van fer Hitler, Mussolini i Franco. D’altra banda, el PVV de Geert Wilders a Països Baixos, o UKIP a Gran Bretanya, són partits populistes xenòfobs: volen fer girar el sistema actual cap a la dreta, sense trencar-lo del tot. Tot i aquestes diferències, l’FN de Marine Le Pen i Geert Wilders han pactat una candidatura comuna per a les eleccions europees del proper 25 de maig, en les que amenacen amb ser una de les forces més votades a bastants països.

Per això, és molt positiva la convocatòria d’una jornada internacional contra el feixisme, per al 22 de març de 2014, impulsada per KEERFA, el moviment unitari contra el feixisme i el racisme a Grècia, conjuntament amb altres moviments europeus. L’objectiu és enfortir l’oposició unitària al racisme i a l’extrema dreta, tant de cara a les eleccions europees com al dia a dia de cada país.
És molt important que aquesta jornada agafi força a casa nostra. Sembla que hi haurà diverses candidatures d’extrema dreta a l’Estat espanyol per a les eleccions europees, com ara els nazis descarats de “España en Marcha”, que van atacar la Blanquerna a Madrid, i el populisme d’extrema dreta de Vox, on participa Alejo Vidal-Quadras. La greu crisi interna i la debilitat electoral de Plataforma per Catalunya —fruit en part de la feina feta per UCFR— fan improbable que aquest partit es presenti, però encara caldrà molta més feina per expulsar-lo dels ajuntaments l’any que ve.

El racisme és un problema cada vegada més greu a molt països europeus, així que, tant a les eleccions europees com al debat polític en general, hem d’exigir als altres partits i a les institucions que no utilitzin discursos xenòfobs, islamòfobs, o gitanòfobs, i a més a més que no donin ales als discursos de l’extrema dreta respecte a la qüestió nacional i les llibertats sexuals.
Amb la situació de crisi actual, el feixisme és una amenaça real, però la seva victòria no és gens inevitable. Som moltes més les persones que defensem una societat plural i democràtica, les que celebrem la nostra diversitat i riquesa cultural, les que volem la justícia social per a tothom, sense importar el color de la pell, el gènere, la religió, la orientació sexual…
Així que Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de Catalunya convoca una manifestació a Barcelona, el dissabte 22 de març a les 17h, i prepara diversos actes locals per a les setmanes anteriors. Donem suport a aquestes mobilitzacions. Unim-nos contra el feixisme i el racisme.

No passaran!

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme amb el suport de:

Ahmad Alkuwaifi, Associació Punt d’Intercanvi · Aitor Hernández, professor associat, ciències polítiques, UB · Alba Cuevas, directora de SOS Racisme · Castellers de Sants · David Companyon, diputat al Parlament de Catalunya per ICV-EUiA · David Fernández, diputat al Parlament de Catalunya per la CUP-AE · David Minoves, Sectorial de cooperació, pau i solidaritat, ERC · David Papiol, President d’AMIC i secretari de Moviments Socials i Igualtat de la UGT de Catalunya · Diego Garrido, responsable d’acció política, En lluita · Dolors Camats, portaveu, grup Parlamentari d’ICV-EUiA · Enric Garriga, President, Amical Mauthausen i altres camps · Ernest Urtasun, candidat al Parlament europeu per ICV · Esperança Esteve Ortega, diputada al Congrés dels Diputats pel PSC · Esther Niubó Cidoncha, Secretària de Política Europea del PSC · Eva Granados Galiano, diputada al Parlament de Catalunya pel PSC · Ferran Pedret, diputat al Parlament de Catalunya pel PSC · Gerard Gómez del Moral i Fuster, Portaveu Nacional de les JERC · Gerardo Pisarello, membre de l’observatori DESC i del Procés Constituent · Hortènsia Grau, diputada al Parlament de Catalunya per ICV-EUiA · Iolanda Pineda, regidora a l’Ajuntament de Salt pel PSC · Jaume Bosch, diputat al Parlament de Catalunya per ICV-EUiA · Joan Carles Gallego, Secretari General de CCOO de Catalunya · Jordi Armadans, Director, Fundació per la Pau · Josep Vendrell, diputat al Parlament de Catalunya per ICV-EUiA · Laia Serra, advocada defensora dels drets humans · Lluís Rabell, president FAVB · Luis Blanco, sindicalista de IAC · Mª José Barreiro López de Gamarra, integrant de la querella a Argentina contra el franquisme · Marc Barnolas, regidor a l’Ajuntament de Vic per la CUP · Marc Serra Solé, activista de Tanquem els CIE’s · Marta Ribas, diputada al Parlament de Catalunya per ICV-EUiA · Maurici Lucena Betriu, portaveu, grup Parlamentari socialista · MDolors Sabater, portaveu, Badalona som totes i tots · Montse Torres i Fabrés, presidenta de la sectorial de polítiques d’immigració, ERC · Nil Puigivila, regidor a l’Ajuntament de Vic per la CUP · Oriol Amorós, diputat al Parlament de Catalunya per ERC · Pau Llonch, cantant d’At Versaris i membre de la PAH · Quim Arrufat, diputat al Parlament de Catalunya per la CUP-AE · Raimon Carreras Marin, President d’Esplais Catalans · Rosa Cañadell, ex-portaveu d’USTEC·STEs i membre del Front Cívic · Sara Vilà, diputada al Parlament de Catalunya per ICV-EUiA · Silvia Carrasco, antropòloga, grup Emigra, UAB · Toni Navarro, director del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona · Txell Bragulat, Directora de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya · Xavier Masllorens, President, Fundació per la Pau

Unitat contra el feixisme i el racisme

http://unitatcontraelfeixisme.org
http://www.facebook.com/unitatcfr
http://twitter.com/#!/UnitatvsRacisme

redacció

Developer