..... Inici | Ràdio | Recerca

Guatemala: els arxius d’una tragèdia

by 17:00 0 comentaris

Organitzada per Arxivers sense Fronteres (AsF), la sessió Guatemala, els arxius d’una tragèdia vol reivindicar el paper cabdal dels arxius en la reconstrucció d’episodis de vulneració de drets humans i la posterior reclamació de les responsabilitats derivades.

Projecció del documental La isla. Archivos de una tragedia (Guatemala. 2009. 85’), d’Uli Stelzner. El film aborda el cas de la descoberta al 2005, al centre de detenció anomenat La illa, de l’Arxiu complert de la Policia Nacional de Guatemala (AHPN). Aquest arxiu emmagatzemava àmpia i detallada informació sobre les accions de l’exèrcit i la policia d’aquest país, escenari anys abans d’un genocidi amb uns 200.000 morts i desapareguts.

Tràiler de La isla. Archivos de una tragedia: https://www.youtube.com/watch?v=TvZ7V070n-o

Posterior debat amb el diplomàtic Máximo Cajal, ambaixador d’Espanya a Guatemala al 1980 quan la legació va ser ocupada per indígenes quitxès i incendiada, presumptament, per les forces de seguretat guatemalenques amb un balanç de 39 persones mortes; Ricard Ibarra, president d’AsF; Fina Solà, representant d’AsF en el Consell Consultiu Internacional de l’AHPN; Carles Llorens, director general de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), i Antoni Traveria, director general de Casa Amèrica Catalunya.

Data: dimecres 18 de desembre de 2013
Hora: 19h
Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona

Entrada lliure


Unknown

Developer