..... Inici | Ràdio | Recerca

Barcelona aconsegueix el títol de primera Capital Europea del Voluntariat

by 11:54 0 comentaris

Barcelona ha estat nomenada com la primera Capital Europea del Voluntariat en una cerimònia que ha tingut lloc aquest migdia a Brussel·les. El nomenament coincideix amb la celebració avui del Dia Internacional del Voluntariat. 

La ciutat, que ostentarà el títol durant tot el 2014, ha estat escollida entre quatre finalistes per un jurat constituït per personalitats relacionades amb el món del voluntariat.
La vicepresidenta de la Comissió Europea i comissària europea de justícia, drets fonamentals i ciutadania, Viviane Reding, s'ha declarat especialment satisfeta per la organització del concurs Capital Europea del Voluntariat
i ha afirmat que «aquest concurs fomenta i promociona el voluntariat transfronterer arreu de la Unió Europea. La seva convocatòria en el marc de l'Any Europeu dels Ciutadans 2013 demostra clarament el fort vincle que

volem establir entre els Anys Europeus». 

El concurs Capital Europea del Voluntariat, s'ha convocat per primera vegada aquest 2013 i està organitzat pel Centre Europeu del Voluntariat.

El premi reconeix els municipis que hagin demostrat el seu "suport i foment de la col·laboració amb centres de voluntaris i amb organitzacions que promouen el voluntariat en les seves comunitats".

En aquesta edició s'hi han presentat quatre ciutats de tres Estats membres. A més de Barcelona, optaven al premi Laval i Rennes (França) i Guimarães (Portugal). 

redacció

Developer