..... Inici | Ràdio | Recerca

Jorge Mario Bergoglio: primer balanç del pontificat de Francesc', per Juan José Tamayo

by 17:00 0 comentaris

El reconegut teòleg Juan José Tamayo realitza el primer balanç sobre el papat de l’argentí Jorge Mario Bergoglio, 266è Pontífex de l’Esglèsia Catòlica. L'impacte que han provocat els discursos, els gestos i les primeres actuacions de Francesc requereixen una reflexió serena. I també un anàlisi dels desafiaments a respondre i canvis a realitzar per orientar l'Església en continuïtat amb el Concili Vaticà II i en la direcció d'un cristianisme alliberador.

Juan José Tamayo és filòsof, teòleg, escriptor i col·laborador en diferents mitjans de comunicació com El País i El Periódico de Catalunya. És director de la Càtedra de Teologia i Ciències de les Religions a la Universidad Carlos III de Madrid, membre del Consell Científic de l'Institut d'Investigacions de Gènere i secretari general de l'Associació de Teòlegs i Teòlogues Juan XXIII. 

Tamayo està vinculat a la Teologia de l'alliberament, de la que és un dels seus principals representants i sobre la que ha publicat nombroses obres. Els seus darrers llibres són: Otra teología es posible. Pluralismo religioso, interculturalidad y feminismo (Herder, Barcelona, 2012, 2ª ed.); Invitación a la utopía. Ensayo histórico para tiempos de crisis (Trotta, Madrid, 2012); Cincuenta intelectuales para una conciencia crítica (Fragmenta), Barcelona, 2013)

Data: dimarts 26 de novembre de 2013
Hora: 20h
Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299
Entrada lliure

Unknown

Developer