..... Inici | Ràdio | Recerca

Conferència "Deixar els estudis i començar a treballar: una transició sota pressió"

by 1:48 0 comentaris

El pas de l'educació al treball és una fase de la joventut que abans de la crisi es completava amb dificultats. la crisi ha impactat directament el col·lectiu jove i ha multiplicat els riscos d'aquessta transició clau. No obstant això, ell risc no es distribueix homogèniament i les trajectòries que segueixen les persones joves són diverses i estan marcades per la desigualtat. Fins a quin punt la trajectòria educativa determina la inserció laboral? Hi ha segones oportunitats educatives? Quin paper té la formació complementària en la trajectòria educativa i laboral dels joves? Quines són le principals trajectòries laborals de les persones joves?

El cicle de conferències "A contracorrent" ofereix els principals resultats de l'informe general de l'Enquesta a la joventut de Catalunya 2012 (EJC12), elaborat per la Direcció General de la Joventut. L'EJC12 és una estadística oficial de la Generalitat de Catalunya i la seva anàlisi ha estat feta per un equip d'especialistes en cadascun dels àmbits d'estudi. El cicle donarà a conèixer els principals resultats d'alguns dels capítols de l'informe amb l'objectiu d'analitzar la situació de les persones joves i reflexionar sobre les necessitats d'intervenció en aquest col·lectiu.

A càrrec de: Sra. Alba Castejón, pedagoga i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona; Sr. Adrià Zancajo, economista i investigador de la Universitat Autònoma de Barcelona i Sr. Joan Miquel Verd, sociòleg i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Data: dijous 21 de novembre de 2013

Hora: 18 h

Lloc: Sala d'actes de la Direcció General de la Joventut. C/Calàbria, 147, Barcelona

Inscripcions: A través de la pàgina web de l'Observatori Català de la Joventut (www.gencat.cat/joventut/observatori).

Més informació a: ocj.bsf@gencat.cat

Segueix el cicle a Twitter a @joventutcat i a través de l'etiqueta #Acontracorrent

Unknown

Developer