..... Inici | Ràdio | Recerca

22 i 23 de novembre - 6es Jornades de la Xarxa 9 Barris Acull

by 10:13 0 comentaris

Amb l'excusa de la crisi estem assistint a un desmantellament sistemàtic del nostre ja dèbil sistema de benestar: els drets socials bàsics i fins ara universals –educació, salut, habitatge, cultura, protecció social–  s'estan qüestionant com si fossin béns de luxe que en èpoques de 'vaques flaques' s'haguessin de racionalitzar.

Ens diuen que hem viscut per sobre de les nostres possibilitats, que l'Estat ha gastat més del que podia, i que ara toca ajustar-se el cinturó i fer sacrificis en espera de que la situació s'adreci i tornem a viure en l'abundància...

Però, qui està fent els majors sacrificis? Qui està patint les conseqüències directes d'aquestes retallades sistemàtiques? És l'austeritat en les polítiques públiques la única sortida viable a la crisi? Existeixen vies alternatives? Quines propostes estan sorgint des de la ciutadania?

Amb les 6es Jornades de la Xarxa 9 Barris Acull volem abordar algunes d'aquestes complexes qüestions. Per fer-ho, comptarem amb la presència de la Miren Etxezarreta, el Luís Enrique Alonso Benito, l'Albert Recio i el Joan Subirats.

I també posarem sobre la taula algunes experiències positives. Perquè davant d'aquesta situació, la ciutadania no està de braços creuats sinó que està assumint els reptes que no assumeixen els responsables polítics i està donant respostes directes a les necessitats de la gent. Veurem què proposa la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, la Marea Blanca de Madrid o la ILP per la Renda Garantida Ciutadana.

Creiem que és una bona ocasió per ajuntar-nos a reflexionar sobre totes aquestes qüestions i sobre les conseqüències que estan tenint en la vida dels barris.

Apunta't!

Data límit d'inscripció: diumenge 17 de novembre

Més informació a www.9bacull.org

 

redacció

Developer