..... Inici | Ràdio | Recerca

Pacte Nacional pel Dret a Decidir

by 23:48 0 comentaris

Rigol presenta el manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir: "És un text per a qui votarà sí i per a qui votarà no".

Joan Rigol, expresident del Parlament, i Francesc Homs, conseller de la Presidència, han presentat aquest dilluns a la tarda el document base del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. "És un text pensat tant per a aquells que defenen el sí com per a aquells que opten pel no", ha apuntat Rigol, que ha mirat de fer un document "inclusiu" per tal de sumar les màximes complicitats possibles al voltant de la consulta.
"El dret a decidir abasta tothom", ha apuntat Rigol, que ha volgut posar èmfasi en el "civisme" i el "diàleg" que ha de presidir el procés, segons ell. El text considera que l'exercici del dret a decidir "també ha de significar la voluntat col·lectiva d'integració a la Unió Europea revitalitzada i la participació en la solidaritat universal".
Pel que fa a la presència del PSC, Rigol ha assegurat que s'ha trobat amb representants del partit i que està convençut que "estan d'acord" amb el text.

(ORIOL MARCH, Diari Ara)

El Govern posa en marxa un web perquè les entitats puguin adherir-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir
El Govern ha posat en marxa el web www.dretadecidir.cat perquè les entitats que ho vulguin es puguin adherir al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, constituït ahir al Parlament.
D'aquesta manera, el Govern vol facilitar la participació de la societat civil en el procés cap a la celebració d'una consulta sobre el futur polític de Catalunya, d'acord amb el principi bàsic que tothom és necessari per donar suport a l'expressió democràtica del dret a decidir, més enllà de la posició final que es defensi.
La pàgina web conté un formulari des del qual les entitats poden formalitzar la seva adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i sumar-se així a la majoria dels partits parlamentaris i a la quarantena d'entitats i associacions que ahir ho van fer al Parlament.

redacció

Developer