..... Inici | Ràdio | Recerca

Divendres 30 d'agost: Concentració en suport a l'Aturada Nacional Agrària a Colòmbia

by 2:18 0 comentaris



Amb l'objectiu de difondre la injusta situació a la qual estan sotmesos els camperols colombians, s'ha creat la PLATAFORMA CATALANA DE SUPORT A l'ATUR AGRARI COLOMBIÀ, que convoca a una concentració en suport a l'Atur Nacional Agrari a Colòmbia, el dia divendres 30 d'agost en la Plaça Sant Jaume.

La Plataforma, recolza públicament l'ATUR NACIONAL del sector agrari colombià iniciat el 19 d'agost com a protesta pacífica i legítima que sol·licita la derogació de la Resolució 9/70 i reclama polítiques que defensin els interessos de la col·lectivitat nacional enfront dels abusos del poder en obligar a comprar llavors transgèniques a les multinacionals. 

Condemna públicament els actes de violència i l'ús de la força indiscriminada per part de les forces governamentals contra la població camperola. 

Denuncia les detencions arbitràries i la criminalització de la protesta social a Colòmbia i s'uneix a les múltiples denúncies de ciutadans i ciutadanes, que han estat testimonis que els camperols han estat agredits per part de les unitats antiavalots (ESMAD) enviades pel Govern, les quals han utilitzat armes blanques i de foc, pals i xocs elèctrics per reprimir les protestes socials.

Evidencia l'ús abusiu de la força pública contra camperols i manifestants que participen des del 19 d'agost en l'ATUR NACIONAL AGRARI amb caràcter indefinit, convocat fa diversos mesos pels camperols en diferents regions del país. 

Apel·la a la Comunitat Internacional perquè acompanyi i verifiqui els fets aquí denunciats i sol·liciti a l'Estat colombià cessar qualsevol tipus d'agressió contra manifestants i pobladors del departament de Boyacá i altres regions del país.

Exigeix de les autoritats judicials i organismes de vigilància i control que iniciïn de manera immediata les recerques penals i disciplinàries per aquests fets de violació de Drets Humans. Exigim que el Govern Colombià atengui les legítimes peticions i reivindicacions del sector agrari del país.

Des de la Plataforma, fem una crida urgent als mitjans massius de comunicació internacional perquè donin visibilitat de la greu situació ocasionada per la repressió indiscriminada contra la població civil i divulguin SENSE CENSURA el succeït al país, tenint en compte la seva responsabilitat social enfront del dret a la informació de tots els ciutadans i ciutadanes.

Convoca a accions de protesta iniciant el divendres una concentració- ‘cacerolazo’ en la Plaza Sant Jaume de Barcelona a les 19h. D'aquesta manera ens vam sumar a les mobilitzacions de suport que s'estan succeint al llarg d'Amèrica i Europa.

La PLATAFORMA CATALANA DE SUPORT A l'ATUR AGRARI COLOMBIÀ Neix a Barcelona el 28 d'agost de la suma de diverses organitzacions de ciutadans i ciutadanes sensibilitzats amb la causa camperola a Colòmbia.

Entitats que formen part de la Plataforma:

Colombia en Pau

FECOEX Federación de Colombianos desde el Exterior

FEDESCAT Federación de Asociaciones de Colombianos en Catalunya

ASOCACOL Asociación Casal Colombiano

Asocación Agrosolidaria Catalunya - España

Asociación de Colombianos en Sant Andreu de la Barça

Asociación de Mujeres Colombiana ‘UNIDAS’

Asociación Sazón Colombia

Asociación Comité Cívico Colombiano Osona

Asociació Intercultural Llatins per Catalunya

ITACAT Agencia de comunicació Intercultural

Colegio de Abogados Penal Internacional BPI-CAPI

Poden adherir-se en:


https://www.facebook.com/pages/Plataforma-Catalana-De-Apoyo-Al-Paro-Agrario-Colombiano/158523811017307?ref=hl

OBS

Developer