..... Inici | Ràdio | Recerca

“Barcelona XuéXiao”

by 18:02 0 comentaris

La Formiga posa en marxa un projecte de mediació intercultural en l’àmbit escolar adreçat a la comunitat xinesa

Pensen en l’escola com un espai clau per impulsar del diàleg intercultural, la convivència i la cohesió social entre les diverses cultures presents a la nostra societat.“Barcelona XuéXiao” , que traduït al català és “Escola Barcelona”, és un projecte pensat per fomentar el progrés educatiu, la integració  i la motivació dels joves xinesos nouvinguts a les escoles, i que preveu diverses accions dirigides a ells i a implicar a pares i mares en el procés educatiu, tot afavorint la participació a l’àmbit escolar i facilitant la comunicació amb els centres.

El projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, de manera que oferim a les escoles, de forma gratuïta:

Sessions de formació inicial o acollida, de 2 hores, en les que expliquem les qüestions rellevants relacionades amb el sistema educatiu a Catalunya (tipus de centres, matriculació, etapes educatives, etc.), transmetem les dinàmiques del centre educatiu i informem sobre les instàncies de participació (AMPAS).
* Tallers de prevenció de l’absentisme. En dos modalitats. 1: Orientació i acompanyament als alumnes per millorar la seva assistència regular a l’escola. 2: Treball amb famílies i fills i filles, conjuntament.
Servei d’interpretació presencial als centres educatius, col.lectiu o individual.  Traduccions/mediacions amb les famílies i joves xinesos i el centre educatiu i l’equip docent.
* Tallers de suport afectiu i de motivació per a l’alumnat. Atenció individual i grupal per detectar i atendre necessitats de tipus emocional i d’adaptació dels joves d’origen xinès als centres educatius. Creació d’ espais de comunicació efectiva i de reforç de l’autoestima mitjançant dinàmiques i tallers en horari extraescolar.

Si esteu interessats en rebre informació sobre algun d’aquests serveis, contacteu amb La Formiga:

Trucant al 93 443 82 07
- Escrivint a gestio@laformiga.org

Document: Cartell Barcelona XuéXiào  (258.52 kb)

Maria Dantas

Developer