..... Inici | Ràdio | Recerca

Nota de premsa i convocatòria de l’Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments

by 12:31 0 comentaris
23 de juliol de 2013

Davant l’imminent desallotjament dels habitats de les naus dels carrers Pere IV i Puigcerdà: L’Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments denuncia la LENTITUD del procés emprès per les administracions i convoca una CONCENTRACIÓ per la Dignitat DEMÀ dimecres a les 8 del matí a les entitats que han donat suport i veïns i veïnes, al carrer Puigcerdà, 127.

El 23 de juliol comença el compte enrere per al desallotjament dels habitants de les naus dels carrers Pere IV i Puigcerdà, situades en l’entorn del barri barceloní del Poblenou. Si no es troba abans una solució, més de 350 persones es veuran obligades a dormir al carrer, perdent la possibilitat de continuar amb la feina que els permetia subsistir, bàsicament reciclatge de ferralla o activitats artístiques. Per no arribar a aquesta situació, l’Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments, s’ha reunit amb l’Ajuntament, Subdelegació del Govern i Direcció General d’Immigració de la Generalitat.

Per part de l’Ajuntament de Barcelona, la promesa formulada en boca del propi Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va ser clara: ningú haurà de dormir al carrer. S’habilitaran allotjaments provisionals temporals (pensions, residencies municipals, pisos de protecció oficial, etc), on dormiran aquestes persones. També es promet un procés de formació per capacitar la inserció laboral, que mentre duri, anirà lligat amb el sostre i manutenció garantida. La condició, és que tinguin papers o estiguin en procés de tenir-los.

Per la seva banda, la Subdelegació del Govern s’ha mostrat disposada a buscar, cas per cas, totes les possibilitats legals per dotar aquestes persones d’una documentació en regla que permeti treballar i integrar-se dignament en la societat. Aquests acords han estat valorats molt positivament per l’Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments i pels mateixos afectats, que van mostrar clarament el seu recolzament, malgrat tenir una certa desconfiança en la seva realització.

Dilluns a la reunió amb la Direcció General d’Immigració de la Generalitat, es van plantejar dues qüestions cabdals: l’actuació dels Mossos d’Esquadra en el desallotjament i els tràmits acreditatius d’arrelament social sense contracte de treball, que s’han de dur a terme conjuntament amb l’Ajuntament. En quant a l’actuació dels Mossos, se’ns va dir que passaria la nostra inquietud al Departament corresponent, i en referència a l’informe d’arrelament social, hi ha el compromís, que un cop rebuda la proposta de l’Ajuntament, en 24 hores el faria arribar a la Subdelegació del Govern.

Aquestes promeses, queden alterades per la lentitud en que s’està portant a terme el procés de reallotjament d’aquestes persones i els tràmits documentals necessaris. El dispositiu posat en marxa per l’Ajuntament, en el que la Creu Roja, juga un paper clau, no te l’agilitat necessària. Es va acordar, començar des de el mateix dia en que es va fer la reunió amb l’Alcalde, justament perquè el dia 24 les persones que quedessin a la nau fossin les mínimes possibles. En el dia d’avui, s’estan donant entrevistes per el dimecres 24 i més lluny. En els casos que ja se’ls hi ha assignat allotjament, aquest arriba fins el dia 31 de juliol. Cal dir que hi havia el compromís, de paraula, de que com a mínim es respectaria tot el mes d’agost.

Davant d’aquesta realitat, l’Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments volem denunciar públicament la lentitud del procés posat en marxa i que pot posar en qüestió la veracitat del compromís de l’Alcalde.

OBS

Developer