..... Inici | Ràdio | Recerca

Colòmbia en Pau inicia les seves activitats a Barcelona amb una caminada simbòlica

by 17:34 0 comentaris

Una cosa que tenen en comú Colòmbia i Catalunya són les milers de víctimes a causa de la guerra.

Mentre a Catalunya es lluita perquè aquestes no siguin oblidades, a Colòmbia les víctimes són una realitat present a causa del conflicte armat de més de sis dècades de durada que moltes persones esperen que s'acabi amb els diàlegs que actualment tenen lloc a L'Havana (Cuba) entre el govern de Colòmbia i la guerrilla de les FARC-EP.

Per això, catalans i catalanes al costat de colombians i colombianes van caminar diumenge 17 de març cap al cementiri de Montjuïc a la ciutat de Barcelona, en una caminada simbòlica fins al Fossar de la Pedrera, amb la finalitat d'expressar el seu suport a aquests diàlegs de pau entre govern i guerrilla, així com reforçar el treball que realitzen les organitzacions socials colombianes per la construcció de la pau al seu país.

Per Àngel Crespo, un dels integrants de Colòmbia en Pau, el Fossar de la Pedrera va ser escollit per fer aquest acte "perquè si alguna cosa comparteixen Colòmbia i Catalunya és el fet que ambdues han tingut milers de víctimes i morts violentes a causa del conflicte i la guerra". I també perquè el Fossar de la Pedrera és important pel poble català com a espai per conservar la memòria col·lectiva sobre fets lamentables que no s'han de tornar a repetir.

L'acte va comptar amb la participació de representants de diferents col·lectius de colombians i colombianes, organitzacions socials i de drets humans de Catalunya, així com amb la presència de la directora de l'Institut Català Internacional per la Pau, Tica Font, qui va acompanyar les persones que integren Colòmbia en Pau a la presentació pública del seu manifest mitjançant el qual demanen "la sortida política i dialogada del conflicte armat colombià per a la construcció d'una pau estable, justa i duradora a Colòmbia".

Colòmbia en Pau també està convidant a d'altres persones residents a Catalunya perquè s'adhereixin a aquesta iniciativa en un gest de solidaritat amb el poble colombià.

Entre les properes activitats que s'anuncien esta la marxa a favor del procés de negociació el proper 9 d'abril a 18h a plaça Catalunya, fins la plaça Sant Jaume on es farà una concentració a 19h. Aquest dia serà la gran Marxa Mundial per recolzar el procés de negociació, en el qual es faran concentracions a Colòmbia i a altres ciutats del món.

També el proper 5 d'abril a 9h es realitzarà un primer seminari obert per a la reflexió i elaboració de propostes sobre el problema de les víctimes del conflicte armat que comptarà amb el suport de la Universitat de Barcelona i que tindrà lloc a l'edifici de Filologia de la mateixa Universitat (Aula 03, Gran Via de les Corts Catalanes, 585. Barcelona).
Per a més informació escriure a: colombiaenpau@gmail.com

redacció

Developer