..... Inici | Ràdio | Recerca

Biennal Catalunya-Uruguai: Federico Graña y los prolijos a Casa Amèrica Catalunya

by 0:40 0 comentaris

Dins de la segona part de la Biennal Catalunya – Uruguai, presentació del grup d’aquest país Federico Graña y los prolijos, prèvia a la seva actuació a la sala barcelonina Luz de Gas.

Dia / Hora:
25/04/2013, 12:00 H
Lloc:
Casa Amèrica Catalunya

La Biennal Catalunya – Uruguai es celebra a Barcelona entre el 23 d’abril i el 26 de maig. Es tracta d’un intercanvi cultural entre ambdós països iniciat l’any passat i en el qual hi participen músics, escriptors i artistes visuals.

Informació sobre la Biennal catalunya-Uruguai aquí

'Ara fa tot just un any que es feia realitat l’ambiciós projecte d’agermanar cultures i obrir noves portes de difusió entre els autors catalans i uruguaians. La ciutat de Montevideo ens va rebre amb els braços oberts, mostrant una complicitat i una implicació que va ser determinant per a convertir-se en realitat. Des d’aleshores, la terra ha donat una volta completa al voltant del sol, una circumstància que significa que ara ens toca a nosaltres ser els amfitrions. És cert que el tarannà i les dinàmiques amb les que ens regim i funcionem en aquesta banda de l’oceà, són oposadament diferents a les que alimenten el motor cultural de l’Uruguai. I, encara més, en aquests moments de crisi ferotge que ens ha tocat viure per la ineptitud d’uns quants. Les tisores segueixen tallant les ales de les inicia- tives i no cedeixen espai a la romàntica idea de compartir. Però aquí som. Esperant el moment en què tot un seguit d’artistes originaris de l’Uruguai conquereixin durant prop d’un mes l’atenció cultural dels catalans. Noms com el del pintor Rafael Barradas, l’escriptora Cristina Peri Rossi, el cineasta José Pedro Charlo, el dramaturg Santiago Sanguinetti i el grup de música avantguardista Latasónica, són alguns exemples de la categoria de les propostes que es presentaran en aquesta segona edició de la Biennal Uruguai-Catalunya. Artistes/autors compromesos amb la terra, amb la història d’un país tan o més complex que el nostre, perquè, com nosaltres, també viu ofegat entre dos grans cultures de marcat caràcter colo- nialista. Els donem la benvinguda i, amb ella, obrim espais i escenaris de bat a bat per tal de conèixer, sense trampes ni embuts, la seva realitat més sincera'.

Pere Camps, director BarnaSants-Cultura d’Autor

OBS

Developer