..... Inici | Ràdio | Recerca

XERRADA: Canvis en l’accés a l’assistència sanitària

by 19:47 0 comentaris
Canvis en l’accés a l’assistència sanitària amb una atenció especial a la nova situació de les persones sense papers.

Al llarg de l’any 2012 hem viscut molts canvis al sistema públic de salut. A l’estiu va entrar en vigor a Espanya una reforma del govern central en la que s’ha substituït el sistema anterior (d’atenció universal) per un altre en el que per accedir a l’atenció sanitària pública gratuïta s’ha d’acreditar la condició d’assegurat o beneficiari; en aquest nou sistema, llevat d’algunes situacions molt especials, no podran ser ateses les persones sense papers excepte en casos d’urgència o accident.

A Catalunya, però, la Generalitat va decidir que seguirà donant atenció sanitària a les persones estrangeres sense papers que portin un mínim de temps empadronades aquí, tot i que hauran de disposar d’una nova targeta sanitària (que serà obligatòria a partir del 31 de març, quan finalitzarà l’actual període transitori).

Tot i que avui hi ha encara més dubtes que certeses respecte a com quedarà finalment dibuixat l’accés a l’atenció sanitària pública, intentarem posar en comú els canvis legals que han tingut lloc, parlarem de qui es considera assegurat, beneficiari, o un cas excepcional, i dels nous documents que es demanen per tramitar la targeta sanitària.

7 març 2013 | 18h00 @ Pou de la Figuera, C/ Sant Pere més Baix, 70, L1 Urquinaona o Arc de Triomf i L4 Jaume I.

Amb
Ferran Rofín (advocat de la Fund. Comtal) i Sílvia Granato (advocada de la Fund. Bayt AlThaqafa), membres de Juristes Socials.

Entrada lliure, aforament limitat.

Preguem confirmeu assistència per mail (juristes.socials@gmail.com) o a la Fundació Comtal (Forn de la Fonda, 5, bxs; tel. 933.199.855).

Organitzen:

Maria Dantas

Developer