..... Inici | Ràdio | Recerca

Crisi econòmica i Gestió de la migració i la diversitat al món local

by 6:51 0 comentaris

X Seminari Immigració i Europa
6 de novembre de 2012, Edifici Francesca Bonnemaison, Barcelona.

La persistent crisi econòmica i financera està tenint com a resultat un fort impacte sobre l'estat del benestar i sobre el mercat de treball. La població d'origen immigrant és un dels col•lectius més afectats per l'agreujament de la situació. Els municipis de bona part d'Europa es troben amb la tesitura, d'una banda, de donar resposta a l'empitjorament de la situació de la ciutadania en general i dels immigrants en particular; i de l'altra, de comptar amb una reducció dels recursos tant econòmics com humans.

El Xè Seminari Immigració i Europa que porta per títol "Crisi econòmica i gestió de la migració i la diversitat al món local" busca, primer, conèixer la situació en què es troben les entitats del món local davant d'aquest context i, segon, presentar noves vies d'acció i de recursos que s'obren davant d'aquesta realitat. En aquests moments la innovació i les bones pràctiques són més necessàries que mai i, en aquest sentit, busquem compartir coneixement i el saber fer d'altres contextos, ja siguin europeus o de sectors privats.

El Seminari comptarà amb la presència d'un representant de la Comissió Europea així com d'una de les principals entitats del tercer sector europeu amb l'objecte de presentar les possibilitats que s'obren per als municipis en el marc d'Europa. A aquesta conferència inicial seguiran una primera taula sobre l'impacte de la crisi en la gestió de la immigració en el món local. Seguidament, la segona taula, buscarà presentar accions innovadores procedents del sector privat a les quals les entitats locals poden acollir-se.

Font: Fundació Acsar

redacció

Developer