..... Inici | Ràdio | Recerca

Més d'un miler de persones es manifesten pels carrers de Vic contra el racisme

by 21:53 0 comentaris

Més d'un miler de persones han recorregut aquest dissabte a la tarda els principals carrers de Vic en una marxa contra el racisme, encapçalada per la pancarta 'Cohesió social, aturem el racisme'. En la manifestació, amb la nombrosa presència d'immigrants, s'hi van adherir un total de 130 entitats d'arreu d'Osona i es van poder sentir càntics com "Fora racistes de l'Ajuntament", en referència al president de PxC i regidor a l'Ajuntament de Vic, Josep Anglada. De fet, la manifestació es va convocar arran de la denúncia a Anglada per agredir dos joves després de la diada del partit celebrada a la ciutat el mes passat.

La marxa va començar a dos quarts de set del vespre i va sortir de la Plaça Major, on també va acabar després de fer un recorregut circular per la ciutat. La manifestació es va desvincular de qualsevol partit polític.

Marxa pacífica: La manifestació, que va transcorre de forma pacífica, va sortir de la Plaça Major i va continuar per les Rambles de l'Hospital, de Sant Domènec, del Bisbat, dels Montcada, del Passeig, del Carme i Davallades, per tornar altre cop a la Plaça Major, on es van fer diversos parlaments.

Fora racistes de l'Ajuntament: Una de les consignes que més es van sentir durant el recorregut va ser "fora racistes de l'Ajuntament!" en referència als regidors de PxC. D'altra banda, també es van sentir càntics com "convivència sí, racisme no!", "cap agressió sense resposta", "tots som catalans" o "no, no, nazis no". Tal com havien demanat els organitzadors, ni a la pancarta inicial ni als parlaments del final hi va haver representació de cap partit polític. Tampoc hi havia cap bandera de cap formació política.

Xavi Vilar, de la Coordinadora Antifeixista d'Osona, va explicar que estan farts que es digui que Vic és una ciutat racista i que hi hagi "dirigents polítics que es dediquin a agredir persones", en referència a les denúncies al líder de PxC, Josep Anglada, per agredir dos joves. En aquest mateix sentit, va lamentar que "altres dirigents polítics de la ciutat es mirin aquests fets des de la distància".

La CUP va entrar la convocatòria de la manifestació al registre, però finalment s'hi van adherir unes 130 entitats d'arreu del territori i unes 400 persones a títol personal.

Font

redacció

Developer