..... Inici | Ràdio | Recerca

Neix Extramurs, el portal d'informació internacional en català

by 0:52 0 comentaris
El passat 28 de març va nèixer Extramurs, un nou projecte periodístic que té intenció d'esdevenir el portal de referència de la informació internacional en català. Impulsat per periodistes freelance que tot just ens iniciem en l'anàlisi i el reporterisme internacional, Extramurs trenca amb les dinàmiques tradicionals del seu sector, fugint de la versió monolítica de les agències de notícies internacionals. Com ho faran?

- Ampliant el ventall de països sobre els quals s'informa. Més enllà de ser internacional, la nostra informació és planetària!

- Aportant dades de profunditat, interpretació i context de les notícies, des del respecte i el coneixement de la realitat social i política de cada territori. Escoltem les veus protagonistes a través d'una xarxa de corresponsals formada per freelance, estudiants de periodisme, cooperants i periodistes ciutadans que expliquen tot allò que no passa els filtres de les agències de notícies. Aquesta xarxa cobreix actualment països com Alemanya, Irlanda, els territoris d'Escòcia i Gal·les, França, Cuba, Colòmbia, Veneçuela, Bolívia, Mèxic, Tunísia, Egipte, Palestina, Israel, Sèrbia, i Kosovo.

- Utilitzant exclusivament fonts autòctones de cada territori, especialment mitjans d'informació locals i regionals, individus, associacions i teixit civil.

- Treballant des de l'honestedat i l'ètica periodística, acceptant la no neutralitat davant les injustícies, i aportant la màxima informació possible sobre les fonts, sense ocultar  les seves tendències i interessos.

- Incorporant la perspectiva de gènere en l'el·laboració de les notícies i utilitzant llenguatge no sexista i no racista.

- Integrant les eines de comunicació social que ens permeten conèixer amb immediatesa el que està succeint al món. Incorporant, properament, un directori d'usuaris de Twitter i mitjans locals que aporten informació constant sobre la situació social i política del seu territori.

- Oferint la informació en la nostra llengua, el català.

http://www.laccent.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=2095:redaccio&catid=51:societat&Itemid=88

redacció

Developer