..... Inici | Ràdio | Recerca

La Generalitat destina 250.000 euros al retorn voluntari de 240 immigrants

by 0:07 0 comentaris
La Generalitat ha destinat 250.000 euros al Programa de Retorn Voluntari el 2011, que ha permès que un total de 240 immigrants residents a Catalunya tornessin als seus països d'origen, segons han explicat a Europa Press fonts de la Direcció General per a la Immigració de la Conselleria de Benestar Social i Família.

El balanç anual revela que set de cada deu immigrants que l'han sol·licitat --un total de 327-- han pogut tornar als seus països, un 42% més que el 2010, quan van ser 169 els que van retornar.

La iniciativa, iniciada el 2006 per la Generalitat juntament amb l'Organització Internacional per a les Migracions a Espanya, proporciona ajuda econòmica als immigrants en situació de vulnerabilitat que volen tornar al seu país i no disposen de recursos per fer-ho.

Entre d'altres facilitats, el programa inclou el bitllet d'avió per al viatge de tornada i una prestació econòmica per a la integració en el país d'origen, amb un import màxim de 1.000 euros per persona.

Segons el departament, "les ajudes s'atorguen en funció del pressupost destinat al programa i fins a esgotar-lo", fet que suposa que 87 sol·licituds van ser denegades el 2011 a falta de recursos econòmics en haver-se acabat la partida.

MAJORITÀRIAMENT LLATINOAMERICANS

Els immigrants que s'han acollit al retorn voluntari provenen majoritàriament de països llatinoamericans --Uruguai, Argentina, Bolívia, Xile, Brasil i Hondures--, d'entre 18 i 64 anys i residents a la província de Barcelona --191 d'ells--.

El programa exclou les persones originàries del Marroc, Algèria i Tunísia "per la proximitat geogràfica amb Catalunya", tot i que la Creu Roja els ofereix cobertura en cas d'urgència.

Tot i que algunes de les 208 sol·licituds executades corresponen a tot el nucli familiar, gran part dels retorns han estat sol·licitats per un sol immigrant, que ha permès que la xifra augmenti fins a 240.

OBS

Developer