..... Inici | Ràdio | Recerca

'Amics de l’Àfrica' critica que la policia identifiqui els recollidors de brossa

by 11:59 0 comentaris
Amics de l'Àfrica critica que la Policia Local de Granollers hagi estat identificant aquestes darreres setmanes les persones que recullen paper i cartró pels carrers de la ciutat.
L'entitat assegura que si els serveis socials volen conèixer la situació d'aquestes persones i ajudar-los "la millor manera no és enviar la policia. Caldria organitzar un pla de treball amb educadors de carrer", diuen Gabriel Moto i Maria Rosa Viñallonga, president i secretària de l'entitat, en una carta que es publica sencera aquest divendres a 'EL 9 NOU.
En el text, asseguren que aquesta és "una manera encoberta de continuar criminalitzant un col·lectiu que l'única cosa que fa és intentar guanyar-se la vida de manera totalment lícita amb una feina
molt precària". "Coneixem de primera mà la situació que viuen aquestes persones i dubtem seriosament que les identificacions els proporcionin més benestar", afegeixen. La regidora de Seguretat Ciutadana, Maria del Mar Sánchez, assegura que "en cap moment s'ha criminalitzat" el col·lectiu. Veu lògic que aquesta tasca la faci la policia i reitera que l'únic objectiu és "conèixer què està passant a la ciutat". "Volem saber si van als serveis socials i conèixer la seva situació". Recorda que mai se'ls ha multat ni se'ls ha impedit recollir cartró.
Amics de l'Àfrica critica que la policia identifiqui els recollidors.

redacció

Developer