..... Inici | Ràdio | Recerca

El Brasil, nou protagonista del "D'aquíd'allà"

by 4:48 0 comentaris
Central do Brasil
Durant el mes de gener, el Canal 33 oferirà tot tipus d'espais (documentals, cinema, magazins culturals i programes d'entrevistes) amb continguts relacionats amb el Brasil i la comunitat brasilera que viu a Catalunya.
Els programes mostraran el país des de mirades ben diferents, amb diverses produccions realitzades a Catalunya i al Brasil, per poder gaudir d'una visió àmplia de la realitat d'aquest país i la seva comunitat.
El tret de sortida el dóna el Concert Linguamón que el músic brasiler Gilberto Gil va oferir al novembre del 2009 a Barcelona i que s'emet dimecres 4 i el diumenge 8 de gener.
La nit temàtica
Dijous, 12 de gener, a partir de les 22.45, el canal 33 emet una nit temàtica dedicada al Brasil. El periodista Jaume Figueras serà l'encarregat d'introduir aquesta programació especial, que oferirà les següents produccions:

"Catalans del Brasil"
, producció de TVC, 2011
"Estació Central del Brasil", pel·lícula del 1998, de Walter Salles
"Un somni fràgil", un documental d'Ernesto Cabellos del 2011
La setmana temàtica
Des del dilluns 9 fins al diumenge 15 de gener, el Brasil serà també el protagonista d'una setmana temàtica que inclourà diferents documentals i programes.
Programes del 33
A més, diferents programes del canal inclouran en els seus continguts i emissions temes relacionats amb el país protagonista del mes. Seran "60 minuts", "El Documental", "Ànima", "CatMúsica", "Valor afegit", "Karakia", "La Sonora", "No t'ho perdis", "Latituds" i "Tot un món".
Hola, em dic...
"Hola, em dic..." són 16 peces curtes que tenyiran la continuïtat del 33 durant el mes de gener amb ciutadans brasilers que viuen a Catalunya. Cada persona ens explica una petita anècdota, una vivència personal. Parlen de somnis i anhels, del territori, de la llengua, de paraules concretes, de música, de records del seu país, de les seves famílies, de les seves aficions, dels seus interessos... En el fons, és un miniretrat de la vida quotidiana a Catalunya amb personatges renovats.
Aquest és un projecte que compta amb un element bàsic: la complicitat dels protagonistes. Cada personatge mira i parla a càmera, es presenta. Ens obre una petita escletxa de la seva vida quotidiana, en un to simpàtic,
proper i còmplice. Ho fa de forma desinteressada, amb naturalitat.
"Hola, em dic..." vol ajudar a reforçar la percepció de participació, de naturalització del
fet migratori, de valors universals, de proximitat. Un mosaic de ciutadans nouvinguts.
Una producció de Televisió de Catalunya en col·laboració amb Funky Monkey.

Consulteu el calendari d'emissions

Maria Dantas

Developer